Suzuki op recordjacht, bij STVV én internationaal: compilatie van zijn goals

Gepubliceerd: wo 14 april 2021 om 09:33

Sint-Truiden wist zich afgelopen weekend te verzekeren van een verlengd verblijf in Eerste Klasse A. Dat heeft het voor een groot gedeelte te danken aan topschutter Yuma Suzuki, die al zeventien keer scoorde. Genoeg reden voor Eleven Sports om een compilatie samen te stellen van al zijn doelpunten en assists! Opvallend: zelden maakt de Japanner een erg lastige goal, het zijn veelal intikkers of strafschoppen.

Suzuki is overigens op recordjacht bij STVV. Eentje heeft hij al beet, want nooit eerder slaagde een Japanner erin om zestien doelpunten of meer te maken in dienst van een Europese club. Straf stukje geschiedenis schrijft hij dus.

Daarnaast is Suzuki ook nog steeds kandidaat om een record op Stayen van de tabellen te vegen. Als de spits er nog eentje bijduwt, is dat het geval, want geen enkele Kanarie scoorde ooit achttien keer in Eerste Klasse A. Vorig weekend kreeg Suzuki overigens een uitgelezen kans tegen KRC Genk, maar Maarten Vandevoordt stopte zijn strafschop. Nog één kans over tegen RSC Anderlecht!

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws