Gano heeft meer minuten nodig: “Dan trap ik zeker één van die kansen binnen”

Gano heeft meer minuten nodig: “Dan trap ik zeker één van die kansen binnen”

04-03-2019 16:26 Laatste update: 16:27
17

Zinho Gano kwam afgelopen zomer over van KV Oostende, maar de aanvaller kon tot nu toe nog niet overtuigen. Ook tegen Sporting Charleroi werd Gano te licht bevonden. De spits laat zich tegenover Het Belang van Limburg uit over zijn situatie.

Concurrent Ally Samatta scoort aan de lopende band, maar was wegens ziekte afwezig tegen Charleroi. Gano kreeg nog eens zijn kans. "Samatta scoort op dit ogenblik met de ogen dicht. Het heeft voor een groot deel ook met ritme te maken. Ik kan elke dag zo goed en zo hard trainen als ik wil, het verschil met een match is zó groot. Wedstrijdritme is enorm belangrijk voor een spits, dan ga je minder nadenken en wordt alles een automatisme.”

Gano denkt dat als hij meer minuten krijgt, hij zijn kansen sowieso zal afwerken. “Als ik een paar wedstrijden in de basis sta, trap ik zeker één van die twee kansen tegen de netten. Nu is het plots aan ons omdat Samatta er niet bij is, dat is niet makkelijk als je weken of soms maanden niet meer gespeeld hebt. Anderzijds zijn we allemaal profs en is het onze job om daarmee om te gaan", aldus Gano.