Tranen van vreugde in Gibraltar: mini-staatje wint twee keer (!) in vier dagen

Gepubliceerd: wo 17 oktober 2018 om 13:02

Het nationale elftal van Gibraltar beleeft ongekende hoogtijdagen. Het mini-staatje boekte zaterdag tegen Armenië zijn eerste internationale zege, drie dagen later was het alweer tijd voor nummer twee: Liechtenstein ging dinsdagavond met 2-1 onderuit. Het zorgde voor tranen van vreugde in Gibraltar, terwijl de spelers van Liechtenstein niet weten waar ze het zoeken moeten. Schitterende beelden!

Lees meer over:Gibraltar

Plaats een reactie

dethklok28 +5698
woensdag 17 oktober 2018 om 13:11
Sjiek. Als die van Gibraltar Nederlanders waren dan denken ze na deze wedstrijden dat ze wereldkampioen kunnen worden ;-)
Vind ik leuk
Bert2012 +209
woensdag 17 oktober 2018 om 14:23
Lol. Vergelijkt U de kwaliteit van uw Rode Duivels als tegenstander nou verdekt met Armenië of met Liechtenstein, nu U met een dergelijke gedachte op de proppen komt?

Niemand in Nederland denkt of suggereert momenteel ook maar enigzins, dat Oranje na de gewonnen wedstrijd tegen de Oosterburen en het gelijkspel tegen jullie Zuiderburen wereldkampioen kunnen worden.

Het Oranje van nu is een jonge ploeg in opbouw, waarin dynamische en opwindende jonge talenten hun opwachting maken. Deze selectie bulkt van het talent en achter deze generatie staat zelfs een aantal lichtingen aan te komen, die op den duur aan kunnen klampen aan het gestaag stijgende niveau.

Oranje staat een hele mooi toekomst te wachten, waar het plafond ligt, staat enkel nog in de sterren geschreven.

Ik ben de laatste dagen menigmaal te gast geweest op de Belgische versie van voetbalprimeur en verbaas me over het weinige respect en van onze Vlaamse vrienden voor ons Oranje. Ik ben hier toch maar voor het eerst ingelogd om mijn bescheiden zegje te doen.

Wij Nederlanders dragen de Rode Duivels naar mijn idee sinds mensenheugenis een veel warmer hart toe dan wederzijds het geval lijkt.

Waar dat vandaan komt is enkel gissen, wellicht heeft het te maken met het feit, dat Nederland tot zo’n vijf jaar terug meestal meer kwaliteit herbergde dan de Duivels en komt het cynische voort uit oud zeer in de vorm van afgunst en jaloezie?

België heeft momenteel een prachtige generatie met spelers als De Bruyne, Hazard, Kompagnie, Lukaku Courtois en de jongens, die in Nederland (of all places voor U?) groot zijn geworden, zoals Alderweireld, Vertoghen, Vermaelen, Mertens, Dembele, Chadli. Daar durven we boven jullie noordgrens van te genieten en daar kijken daar met respect naar.

Het Nederlands Elftal wordt geenzins zomaar wereldkampioen, daar zijn wij Nederlanders ons terdege bewust van. Maar wij genieten van de huidige, opkomende generatie voetballers, zoals die momenteel op staat. Na enkele mindere lichtingen groeit er weer iets moois op onze vruchtbare bodem. U hoeft uw bewondering hiervoor niet uit te spreken, maar iets respectvoller spreken mag best.

Tenslotte nog: de afgelopen match in uw Koning Boudewijn stadion heeft mijns inziens een tipje van de sluier doen oplichten wat betreft de toekomst, die ons beider landen als voetbalnatie te wachten staat.

Qua opkomend talent heeft Nederland momenteel een aantal strepen voor op wat er bij U op stapel staat. Ik zou willen zeggen: geniet van nog even van een prachtige basiself, zoals de Rode Duivels nu nog heeft. Na regen komt zonneschijn, maar in uw Belgische geval, lijkt er na een mooi periode vol zon toch een flinke regendepressie aan te komen.

Daarachter de huidige Gouden generatie Duivels, zit een lichting, die vele malen minder is en in mijn ogen waarschijnlijk niet zal kunnen wedijveren met de mondiale voetbaltop.

Oranje bulkt echter van mooi talent. Ik als Nederlander zal nooit beweren, dat wij daarmee wel eventjes de wereldbeker zullen grijpen, maar ik zal er de komende jaren wel voor gaan zitten, om te genieten van wat er komen gaat.

In mijn ogen is het vooruitzicht een stukje rooskleuriger, dan wat België als voetbalnatie wellicht te wachten staat.

We’ll meet again.
[Reactie gewijzigd op woensdag 17 oktober 2018 om 14:32]
Vind ik leuk
woensdag 17 oktober 2018 om 14:26
Off topic!

Vind ik leuk
dethklok28 +5698
woensdag 17 oktober 2018 om 14:30
Heb nog niet eens de moeite gedaan om het helemaal te lezen. Eerst en vooral was het een ludieke opmerking.
Ten tweede vergeleek ik België met niemand. Ik vergeleek Gibraltar met Nederland. 2 goede uitslagen.
En ten derde en de reden waarom ik nog niet alles gelezen heb is dat je zegt dat niemand in Nederland gelooft in een wereldtitel. Wel dat komt rechtstreeks uit een discussie die ik had op de Nederlandse versie van VP. Waar ze dat WEL zeiden.
Dus waarom zou ik van de rest van de tekst wel iets aannemen?
(Nu omdat je de moeite gedaan hebt ga ik het nu lezen. Ga er wel de moeite niet voor doen om te reageren )
Vind ik leuk
dethklok28 +5698
woensdag 17 oktober 2018 om 14:46
Ale ja ik kan het niet laten. Het was een grap. Op een Belgische site. Over Nederlanders. Zullen we mijn terechtstelling anders dadelijk inplannen? Want wat een schande toch van mij.

Ten tweede
Wij geen respect voor de Nederlanders? Wij hebben vaak genoeg mee aan de kar getrokken voor jullie. De reden dat wij zo doen is omdat veel Nederlanders uit de hoogte doen over de prestaties van onze duivels. Commentaar hebben op veel van onze spelers. En je moet niet zeggen dat het niet zo is. Wij vloeken ook op onze spelers. Maar dat zijn onze spelers.
En groot talent dat er aan zit te komen? Wij hebben een eerste ploeg die veel moeilijker is om door te breken en een onder 21 die het schitterend doet. Jullie jongeren zijn al naar eerste ploeg. Die van ons hebben nog paar jaar vooraleer ze de stap moeten maken.
Onze keeper en aanval zit nog jaren goed. En in het middenveld hebben we met Debruyne ook iemand die nog jaren door kan. Meunier kan ook nog. Vertonghen is op leeftijd maar kan ook nog mee hoor volgend EK. En ja Boyata en denayer zijn in kwaliteit minder. Maar die worden ook samen gekoppeld. Denayer speelt bij Lyon alles (depay heeft al paar wedstrijden gemist voor die zelfde ploeg) zet die denayer naast Vertonghen of Kompany en zijn niveau zal ook stijgen dan naast Boyata staan.
En wie weet wat doet hij over 2 jaar. En niet zeggen hoe oud ze zijn. Hoe oud is Van Dijk? Hoe lang zit hij al op dit niveau? Juist.
Dus in hetzelfde bericht waar je mijn ludieke opmerking (die niet aan jou gericht is) doe je WEL denigrerend over onze spelers. Op een vriendelijke en welbespraakte manier maar toch.
Je zal trouwens wel beseffen dat op Nederlandse VP niemand zo beleefd is als jij nu?
Vind ik leuk
Bert2012 +209
woensdag 17 oktober 2018 om 15:41
Pardon? Waar spreek ik denigrerend over uw spelers? Zou U mij daarop kunnen wijzen? Ik ben mij werkelijkwaar geen kwaad bewust van denigrerende uitspraken naar welke spelers van de Rode Duivels dan ook.

Ik spreek enkel uit eigen constatering, dat er ogenschijnlijk een veel mindere lichting aan talent aan zit te komen in vergelijking tot het surplus aan talent, dat de Gouden generatie van heden herbergt en beweer en passant, dat ik voor Nederland een omgekeerde weg voorzie. Wat is daar in Godsnaam denigrerend aan?

Of u in zijn algemeenheid persoonlijk meer respect ten toon spreidt voor Oranje, daar kan ik niet over oordelen. Daarvoor volg ik u te weinig, sterker: ik ben geen geregelde lezer, noch een reaguurder op voetbalprimeur.be. Mijn opmerking over weinig respect, dat ik proefde in reactie alhier, was in algemene zin, uw post was wat mijn betreft een aanleiding om hierop te reageren.

Zo kom ik ook sporadisch tot nooit op de Nederlandse versie van de site, waar het niveau van leden op dat forum nog bedroevend is, nog minder dan hier. Reageren die ik daar hooguit één of twee keer per jaar, meestal uit irritatie. Ik ben wel geregeld te vinden op Voetbalzone.nl, waar met geciviliseerder weet te reageren en moderators gewoon hun werk naar behoren doen.

U kunt beweren dat uw reactie gebasseerd is op opmerkingen in discussies op voetbalprimeur.nl. Waarom deze dan staat geplaatst verbaast mij; was de in uw ogen, ludieke grap niet beter op z’n plaats geweest op de Nederlandse site?

Zoals het er nu staat, lijkt uw post niet alleen disrespectvol naar uw Noorderburen, maar is de oneliner bovendien nogal generaliserend. De Nederlander schreef, terwijl u blijkbaar enkel doelde op een enkeling op voetbalprimeur.nl

Als laatste: zoals ik al schreef, staat de toekomst slechts in de sterren geschreven, maar ligt er voor Oranje in mijn ogen op termijn toch een mooiere toekomst in het verschiet, dan voor de Rode Duivels. Qua kwaliteit lijken de Nederlanders meer in het vat te hebben, dan dat voor de Belgen het geval lijkt. Dat is een mening, met alle respect en niet denigrerend bedoeld.
Vind ik leuk
dethklok28 +5698
woensdag 17 oktober 2018 om 16:20
Ik vind het echt super hoe je praat. Is dat overal zo op voetbalzone? Want dan is een transfer mss in de maak.

Nu ik gebruik gewoon de definitie van denigrerend.
denigrerend: zo dat je laat merken dat je iemand onbelangrijk en waardeloos vindt. Als je onze b spelers slecht vind of minder vind dan doe je per definitie denigrerend over hen. Dat is ook niet noodzakelijk slecht he. Dat is een woord. Geen nood om daar een positieve of negatieve draai aan te geven.
Zal een hand uitreiken, mijn opmerking en vergelijking met Gibraltar was een denigrerende opmerking van mij. En toch heb ik de Nederlanders altijd gesteund. Zelfs als we zelf ook meededen. Behalve als je tegen ons speelt.

Het was ook geen enkeling op VP.nl. eerder ik als Belg tegenover een hele hoop.
Waarom ik het hier zei en niet op die site? Omdat ik hier onder gelijkgezinden een ludieke opmerking kan maken die mij op de andere site een simpele trol zou maken. Op die site zou ik enorm veel reacties gehad hebben en het was niet mijn bedoeling om hier een polemiek over te starten ook niet.

Technisch gezien is het huidige succes van onze duivels mede te danken aan Nederland. Jullie hebben er een heel aantal gevormd en jullie ploegen en competitie hebben de deuren geopend om door te gaan naar de Europese top.
Dat weten we. Maar een beetje gezonde rivaliteit kan toch geen kwaad. Ik zou niet liever hebben dat we binnenkort 1 en 2 zouden staan. Zolang wij maar op 1 staan dan ;-)
Vind ik leuk
Bert2012 +209
woensdag 17 oktober 2018 om 17:27
Tsja, een belangrijk aspect van denigreren is, dat je minachting laat blijken. Dat doe ik in mijn ogen geenzins. Wanneer ik schrijf, dat ik denk dat er een mindere generatie Belgische talenten staat aan te komen t.o.v. de huidige Gouden generatie en een lichting die ogenschijnlijk onder zal doen voor de komende Nederlandse, dan is dat toch zonder minachting? Ik schrijf nergens dat deze nieuwe Belgische lichting, zoals door U gedefineerd, waardeloos of onbelangrijk zal zijn. Enkel zie ik ze minder hoge ogen gooien in het mondiale voetbal.

Zeg ik daar iets denigrerend, kleinerend of minderwaardig hiermee?

Erg grappig ook, uw cynische opmerking over Voetbalzone.nl en mijn taalgebruik. Daar spreekt waardering en respect uit. Ik lig nog steeds dubbel van het lachen. Over denigreren gesproken.

Ik stop met deze discussie, heb mijn zegje gedaan en U de uwen. Rivaliteit is prima, gezond ook, maar het staat moj vrij erop te reageren lijkt mij. Wat de één ludiek of grappig vindt, kan de ander wat minder waarderen. Dat moet kunnen. Uw verdere waardeoordelen respecteer ik dan ook, echter hoef ik het niet met u eens te zijn, toch?

Ik wens u nog een prettige avond en wellicht tot een verder schrijven, waar dan ook. En op welke site het ook moge zijn.
[Reactie gewijzigd op woensdag 17 oktober 2018 om 19:22]
Vind ik leuk
dethklok28 +5698
woensdag 17 oktober 2018 om 18:41
De vraag over voetbalzone was geen sarcasme... dat was een echte vraag. Als ik iets sarcastisch zou zeggen dan staat dat erbij. En je woordgebruik dat meen ik ook.
Mijn laatste bericht was een brug. Een verzoenend iets.
Mensen vallen je soms serieus lastig als je die gedachte had.
En natuurlijk hoeven we het niet eens te zijn over alles maar heb eerlijk waar genoten van deze beleefde discussie. Als dat zo zou zijn op voetbalzone dan zou ik daar zeker een kijkje gaan nemen.

En de definitie heb ik gekopieerd van internet. Als jij minachting noodzakelijk vind dan ben ik akkoord dat je stelling niet denigrerend is. Maar in mijn gevonden definitie wel. Nogmaals daar is niks mis mee. Heeft voor mij geen negatieve connotatie.
Vind ik leuk
Bert2012 +209
woensdag 17 oktober 2018 om 21:01
Ah, mijn oprechte excuses voor het totaal verkeerd interpreteren van uw alinea over Voetbalzone en mijn taalgebruik. Ik las blijkbaar cynisme c.q. sarcasme, waar u het niet zo bedoelde. My bad. Het geschreven woord komt soms anders over, dan het uitgesprokene.

U ben uiteraard van harte uitgenodigd op Voetbalzone.nl wat mijn betreft. Prettige inhoudelijke discussies zijn altijd welkom. Met u is het zeker eveneens aangenaam om van gedachten wisselen. Uw geste tot verzoening geeft eveneens blijk van prettige beleefdheid.

Ik wens U nogmaals een prettige voortzetting van de avond en hopelijk tot een volgende discussie.Vind ik leuk
K1908 +2979
woensdag 17 oktober 2018 om 15:19
Je hoeft niet iedereen over dezelfde kam te scheren. Er zijn onrespectvolle mensen aan beide kanten. In dit geval was het zelfs met een serieuze kwinkslag en helemaal niet bedoeld zoals jij het opvat.

Betreft de toekomstige generatie:
We zullen zien, maar een groot deel van je analyse gaat uit van de kennis die je hebt. Verschillende beloftevolle spelers die er gisteren opstonden bij jullie, zullen in Nederland als serieuze talenten te boek staan, maar mij zeggen de namen niets. Vice versa zal het niet anders zijn. Er is heus nog heel groot talent op komst bij ons.

Ook nog even meenemen dat we gisteren, ook tijdens de eerste helft, bijlange niet met onze beste ploeg speelden: Geen De bruyne, Kompany, Vertonghen, Meunier...

Als allerlaatste nog, je begint met te zeggen dat jullie helemaal niet uit de hoogte doen, maar vervolgt doodleuk met te zeggen dat we binnenkort in jullie schaduw zullen staan, contradicties noemt men zoiets...
[Reactie gewijzigd op woensdag 17 oktober 2018 om 15:20]
Vind ik leuk
Bert2012 +209
woensdag 17 oktober 2018 om 15:54
Ik reageer juist op een persoon die Nederlanders over één kam lijkt te scheren. Daarnaast beweer kun nergens, dat alle Belgen, die vermeend disrespectvol zouden zijn. Ik schreef: “(Ik)verbaas me over het weinige respect en van onze Vlaamse vrienden voor ons Oranje.” Scheer ik elke Zuiderbuur daarmee over één kam?

Tenslotte legt u me nogal wat letterlijk uitspraken in de mond. Nergens schrijf ik, dat “jullie (wij, wie zijn dat?) helemaal niet uit de hoogte doen.” Waar beweer ik dat precies? En waar zeg ik ‘doodleuk’ letterlijk dat “we (jullie) binnenkort in jullie (onze) schaduw zouden staan.”? Ik geef enkel mijn kijk. Daarin voorzie een rooskleuriger toekomst voor Oranje, dan ik dat voor de Duivels voorzie. Ik heb het nergens over schaduwen of over uit de hoogte doen.
Vind ik leuk
K1908 +2979
woensdag 17 oktober 2018 om 17:21
“(Ik)verbaas me over het weinige respect en van onze Vlaamse vrienden voor ons Oranje.”
"Vlaamse vrienden" is inderdaad iedereen over dezelfde kam scheren, tenzij je het letterlijk over een beperkt groepje persoonmlijke Vlaamse vrienden hebt.

Wat betreft dat andere:
"Qua opkomend talent heeft Nederland momenteel een aantal strepen voor op wat er bij U op stapel staat. "
+
"Daarachter de huidige Gouden generatie Duivels, zit een lichting, die vele malen minder is en in mijn ogen waarschijnlijk niet zal kunnen wedijveren met de mondiale voetbaltop. "

Onthoud even wat je schrijft wil je, ik hoef hier verder niets over kwijt. Ik heb niets tegen Nederlanders en ik gun Oranje alle succes (net na ons :-)), waar ik echter niet tegen kan is iemand die mensen beschuldigd en tegelijk zelf even clownesk bezig is. Je kon namelijk ook kiezen te reageren op andere inhoud, zonder er enkel die zaken uit te proberen halen die polariseren. Geert Wilders-fan misschien?

Salut en de kost...
Vind ik leuk
Bert2012 +209
woensdag 17 oktober 2018 om 21:20
U heeft een punt. Mijn omschrijving van ’en van onze Vlaamse vrienden’ was onaf en wellicht wat ongenuaceerd neergeschreven. Ik was het woord ‘sommige’ voor ‘onze Vlaamse vrienden’ vergeten te noteren, wat uiteraard wel mijn bedoeling was.

Dat U één en ander terstond associeert met een vermeende voorkeur voor Geert Wilders... Nee, ik heb zeker geen symphatie voor de man en zeker geen affiniteit met zijn rechtse gedachtengang. Integendeel.
U vindt mij clownesk gedrag vertonen. Dat mag. Echter probeer ik geen zaken te polariseren, zoals U beweerd. Mocht het zo bolij U overkomen, dan betreur ik dat en wil ik mij daarvoor verontschuldigen .

[Reactie gewijzigd op woensdag 17 oktober 2018 om 22:15]
Vind ik leuk
woensdag 17 oktober 2018 om 17:18
Topploeg onder de dwergen, Nederland zou ook mooi in dat rijtje passen.
Vind ik leuk
Riddlin +2657
woensdag 17 oktober 2018 om 13:23
Daarvoor is er de nations league. In een gewone kwalificatie voorronde zou het nog lang duren eer ze een keer zouden winnen waarschijnlijk
Vind ik leuk
firedwarf +4183
woensdag 17 oktober 2018 om 13:52
Mooi , zou higginbotham spijt hebben dat hij te oud voor gibraltar koos? :D
Vind ik leuk
dethklok28 +5698
woensdag 17 oktober 2018 om 14:19
Waaw blast from the past. Die zat diep weggestoken in mijn achterhoofd.
Da doe jij wel meer. Altijd tof.
Vind ik leuk
firedwarf +4183
woensdag 17 oktober 2018 om 18:10
ken je klassiekers :p
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws