UPDATE: Antwerp-trainer Mark van Bommel is ‘Coach of the Season’

05-06-2023 17:40 Laatste update: 21:36
53

Wie wordt de coach van het jaar in de Jupiler Pro League, wordt het Mark van Bommel namens Royal Antwerp FC, Karel Geraerts namens Union SG of toch Wouter Vrancken als hoofdtrainer van KRC Genk. Alle drie de trainers maakten tot de laatste speelminuten kans op het kampioenschap.

Uiteindelijk is het Mark van Bommel die in zijn eerste seizoen aan het roer bij Antwerp direct de dubbel pakt. De hoofdtrainer wordt geprezen om zijn no-nonsense aanpak en vooral de stabiliteit van de ploeg wordt gelinkt aan de hand van de hoofdtrainer.

Karel Geraerts, de hoofdtrainer die Union SG naar zeer fraaie hoogte heeft geleid, was dit seizoen ook weer heel dicht bij het kampioenschap. Daarnaast liet de club zich ook op sterke wijze zien in de Europa League.

Wouter Vrancken, de hoofdtrainer van Genk, stond voor een groot gedeelte van het seizoen bovenaan in de Jupiler Pro League. De ploeg eindigde de reguliere competitie nog bovenaan, maar werd ingehaald. Toch was Genk slechts twee minuten verwijderd van het kampioenschap, het doelpunt van Alderweireld in de 94e minuut bleek fataal.

Update: Mark van Bommel is uitgeroepen tot ‘Coach of the Season’ van de Pro League. De Nederlander won met Royal Antwerp FC de dubbel.