Meer video’s

PSG-trainer Pochettino na bekeruitschakeling: 'Simons was niet mijn keuze'

01-02-2022 09:25 Laatste update: 09:45
2

Door een misser van Xavi Simons verloor Paris Saint-Germain maandag na strafschoppen van OGC Nice in de achtste finale van de Coupe de France. Trainer Mauricio Pochettino stelt het Nederlandse talent niets kwalijk te nemen, maar lijkt zijn handen ook in onschuld te willen wassen.

"We hadden de eerste vijf penaltynemers van tevoren aangewezen: Lionel Messi, Kylian Mbapé, Leandro Paredes, Julian Draxler en Marco Verratti. We dachten dat we het in de eerste vijf penalty's konden winnen. Daarna was het aan de spelers om op gevoel te besluiten wie een penalty zou nemen. Xavi was dus niet mijn keuze", laat Pochettino weten.

De Argentijn ging tegenover Franse media verder in op de misser van de achttienjarige middenvelder. "Ik had alle vertrouwen in hem. Als hij op het veld staat, heeft hij net zo veel recht om een penalty te nemen als de andere spelers. Hij is net als iedereen teleurgesteld dat we zijn uitgeschakeld.

PSG en Nice wisten maandag niet te scoren, waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden. Bij de zesde penalty ging het mis voor de Franse grootmacht: Simons stuitte op doelman Marcin Bulka.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie