'Pro League last donderdagochtend vergadering in vanwege twee hete hangijzers'

'Pro League last donderdagochtend vergadering in vanwege twee hete hangijzers'

29-09-2021 16:30
8

De alarmbellen gaan af binnen de Pro League. Door twee hete hangijzers van de voorbije dagen heeft de belangenvereniging van de Belgische profclubs snel besloten om donderdagochtend een virtuele vergadering te houden.

Volgens Het Laatste Nieuws zien de leden van de Pro League elkaar donderdagochtend (virtueel) op een inderhaast bijeengeroepen vergadering. Twee heikele punten staan daar op de agenda: de RSZ-bijdragen en de ontwikkelingen in Operatie Zero of Propere Handen. In dat eerste dossier komt de laatste dagen weer wat kritiek vanuit de politiek naar buiten. De fiscale voordelen van voetballers zouden moeten verdwijnen of op zijn minst afnemen.

In Operatie Zero zijn deze week dan weer nieuwe anekdotes naar boven gekomen, voornamelijk met gewezen scheidsrechter Sébastien Delferière als spilfiguur. De Pro League wil nu snel onderhandelen om een bepaald standpunt in te nemen en zich al voor te bereiden op verdere ontwikkelingen. Eerder was al afgesproken dat men een vergadering zou beleggen wanneer er nieuwe feiten opdoken in beide dossiers.