Buitenlandse media: 'Club Brugge is een team om rekening mee te houden'

Buitenlandse media: 'Club Brugge is een team om rekening mee te houden'

29-09-2021 07:30
18

Niemand voorspelde dat Club Brugge iets kon neerzetten in Groep A, maar na twee speeldagen behaalde het al vier punten en prijkt het aan kop samen met PSG. De buitenlandse media kunnen dan ook niet anders dan hun mening over Blauw-Zwart te herzien.

Bij BILD kunnen ze de Duitse nederlaag maar moeilijk plaatsen. 'Leipzig begon veelbelovend, maar na de gelijkmaker draaide de wedstrijd helemaal. Tweede wedstrijd, tweede ontgoocheling. Je hebt veel verbeelding nodig in deze Groep des Doods. Na de nederlaag in Manchester City is deze tegen Club Brugge nog pijnlijker.'

'Leipzig beleefde een oplawaai tegen Club Brugge. Na de 1-2 nederlaag tegen de bezoekers staat RB al met de rug tegen de muur in de strijd om de knock-out fase’, staat te lezen bij Kicker. 'De Belgen hebben deze overwinning, gezien de eerste helft, zeker niet gestolen. Club Brugge heeft bewezen dat er met hen rekening moet gehouden worden.’

In Engeland merkten ze de straffe prestatie van Club Brugge ook op. 'Leipzig leed een tweede opeenvolgende verliespartij na een verrassende thuisnederlaag tegen Club Brugge. De Belgische kampioen hield eerder ook al PSG op een 1-1 gelijkspel, waardoor Manchester City maar beter op zijn hoede is', aldus BBC.

Bij L'Equipe zagen ze – niet voor het eerst – een straf Club Brugge aan het werk. ‘Na de sterke prestatie tegen PSG bevestigde de Belgische kampioen nu ook op het veld van Leipzig. Door de zege van Club Brugge – dat samen met de Parijzenaars aan de leiding staat - ligt Groep A helemaal open’, staat te lezen in de Franse sportkrant.