OFFICIEEL: Barcelona haalt 'grootste talent van Turkije', Demir tekent tot 2027

OFFICIEEL: Barcelona haalt 'grootste talent van Turkije', Demir tekent tot 2027

23-09-2021 19:18
2

FC Barcelona heeft zich versterkt met Emre Demir, een aanvallende middenvelder die staat te boek als het grootste talent van Turkije. Demir maakt komende zomer voor een bedrag van twee miljoen euro, exclusief variabelen, de overstap van Kayserispor naar de Catalaanse club.

Bij Barça tekent Demir een contract tot medio 2027. In zijn contract is een ontsnappingsclausule van 400 miljoen euro opgenomen. De middenvelder zal in eerste instantie aansluiten bij Barcelona B, waarna hij op termijn de overstap naar het eerste elftal maakt. 'Emre Demir is een talentvolle linksbenige aanvallende middenvelder die ook overal in de aanval kan spelen', schrijft Barcelona op zijn website over de nieuwe aanwinst.

Demir is de jongste doelpuntenmaker ooit in de Süper Lig. Hij was 15 jaar en 299 dagen oud toen hij in 2019 scoorde tegen Gençlerbirligi. In totaal speelde hij 31 officiële duels voor Kayserispor, waarvan tien als basisspeler. Hij was goed voor drie goals en één assist. Dit seizoen kwam Demir nog niet in actie voor Kayserispor.