'Dortmund verwacht Haaland-vertrek en zet Werner op lijstje van vier'

'Dortmund verwacht Haaland-vertrek en zet Werner op lijstje van vier'

17-09-2021 10:30
4

Erling Haaland rijgt de doelpunten aaneen voor Borussia Dortmund, maar het is de vraag hoelang Die Schwarzgelben nog van het Noorse fenomeen kunnen genieten. Technisch directeur Michael Zorc en Sebastian Kehl, die hem na dit seizoen opvolgt, zijn al druk op zoek naar een vervanger.

Haaland scoorde dit seizoen alweer negen keer voor Dortmund in zeven officiële duels. De 21-jarige spits is daarmee van onschatbare waarde, maar de Europese topclubs liggen op de loer. Door een transferclausule kan hij volgende zomer voor 75 miljoen euro vertrekken uit het Signal Iduna Park. Manchester United, Manchester City, Real Madrid en Paris Saint-Germain kunnen hem betalen, meldt BILD.

De Bundesliga-topclub verwacht een vertrek en is druk bezig om mogelijke opvolgers in kaart te brengen. Volgens het Duitse medium prijkt Timo Werner hoog op het lijstje. Werner kan niet overtuigen bij Chelsea, dat na de komst van Romelu Lukaku open lijkt te staan voor een deal. Internazionale-spits Lautaro Martínez, Torino-afmaker Andrea Belotti en Borussia Mönchengladbach-aanvaller Marcus Thuram zijn de andere opties.

Als Haaland vertrekt moet één van die vier de concurrentie aangaan met onder meer Donyell Malen en toptalent Youssoufa Moukoko voor een basisplaats.