Uitkijken naar speeldag 8 : Maes-loze afvaart, tandems en Ongeslagen vs Opgeleefd

Uitkijken naar speeldag 8 : Maes-loze afvaart, tandems en Ongeslagen vs Opgeleefd

17-09-2021 10:05 Laatste update: 20:00
2

De feestelijke opening van de Europese groepsfases ligt nog maar pas achter ons of daar doemt de Jupiler Pro League alweer op aan de horizon. Halfweg september zitten we al aan speeldag acht. VoetbalPrimeur.be somt vijf uiteenlopende redenen op waarom het komende week uitermate interessant kan uitdraaien.

Ratten varen niet via Maes naar zee
Het hing in de lucht, maar daarom zal het nieuws niet minder hard zijn aangekomen: woensdag maakte K. Beerschot V.A. bekend dat de samenwerking met Peter Maes werd stopgezet. Na een 1 op 21 mikt de club op een schokeffect, ook al gaf het bestuur eerder zelf toe dat de voorbije transferzomer niet bepaald een schot in de roos is gebleken. Interimaris Marc Noé krijgt alvast een vette kluif voorgeschoteld. Met een half dozijn aan geblesseerden belooft de trip naar KV Oostende geen gezondheidswandeling te worden. Het is nochtans het moment om punten te oogsten, want de komende weken krijgt Beerschot met KAS Eupen, OH Leuven en KV Mechelen nog wat haalbare brokken voor de kiezen.

De Ongeslagene versus De Opgeleefde
Op papier zou Sporting CharleroiClub Brugge de pot met het beste voetbal moeten opleveren. Bij beide elftallen staat het vertrouwen althans in het zenit. Terwijl groentje Edward Still nog steeds niet weet wat verliezen is, tankte Club midweeks een karrenvracht aan vertrouwen door het sterrenensemble van Paris Saint-Germain op machtige wijze onder de knoet te houden. Samen met de eerdere 3-0-zege tegen Oostende is de oplawaai in Gent zo volledig doorgespoeld. Een duel op Mambourg valt evenwel nooit te onderschatten. De winnaar sluit de speeldag hoe dan ook af als leider, al dan niet samen met Union Saint-Gilloise.

Oost-België houdt de adem in
Zondag verplaatst het epicentrum van het Belgische voetbal zich naar het oosten van ons land, netjes verdeeld over Vlaanderen en Wallonië. Om half twee geven Sint-Truiden en KRC Genk het beste van zichzelf in de Limburgse derby. Het is toch al van 2017 geleden dat De Kanaries de volle buit nog eens op Stayen konden houden. Vijf uur later gaat de bal aan het rollen op Sclessin, waar de altijd gespannen kraker met RSC Anderlecht plaatsvindt. Beide grootheden beleven een wisselvallige seizoensstart en kunnen een definitieve schans richting opgaand élan gebruiken. Als paars-wit wint, komt het in de stand op gelijke hoogte van Standard.

Op missie bij de eerste liefde
Voor de ene is terugkeren naar zijn oude club al wat leuker dan voor de andere, maar Hein Vanhaezebrouck hoeft zich geen zorgen te maken over de verplaatsing naar KV Kortrijk. Toch niet wat het onthaal betreft, want dat zal net zoals de voorbije jaren warm en hartelijk verlopen. Of zijn Buffalo’s ook op het terrein comfortabel achterover kunnen leunen, is maar zeer de vraag. In de JPL lukte het hen nog geen enkele keer om een verplaatsing af te ronden met drie punten in de tas. Bovendien heeft KVK zich al een kwaaie opponent getoond. Aan Vanhaezebrouck om van zijn hart een steen te maken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie