Heldere en harde conclusie van Frenkie de Jong: 'Bayern is een stuk beter'

Heldere en harde conclusie van Frenkie de Jong: 'Bayern is een stuk beter'

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 21:30wo 15-09-2021 om 21:30

Frenkie de Jong windt er geen doekjes om na de teleurstellende 0-3 nederlaag van FC Barcelona tegen Bayern München in de Champions League. De Catalanen konden zich dinsdag simpelweg niet meten aan de Bundesliga-grootmacht.

"Bayern was gewoon een stuk sterker dan wij", vertelt De Jong voor de camera van RTL7. "Ik denk dat zij fysiek superieur aan ons waren. Het is het begin van het seizoen, dus we hebben nog tijd om te verbeteren, maar vanavond was het wel duidelijk dat zij een stuk beter zijn."

"We kregen niet echt druk op ze in de opbouw", vervolgt de oud-Ajacied zijn analyse. "Zij hadden vaak een overtal in het midden. Dan is het lastig drukzetten, want zij zijn erg goed aan de bal. Als ze dan een man meer hebben op het middenveld, wordt het lastig. Dat deden zij goed en wij deden dat minder."

Of De Jong aan had zien komen dat het verschil tussen Barça en Bayern zo groot zou zijn? "Nou, ik had het niet gehoopt. Maar vanavond hadden we eigenlijk niets te vertellen. Zij hebben dikverdiend gewonnen. Wij moeten gewoon doorgaan, hard werken en verbeteren. Hopelijk kunnen we dan wat dichterbij komen."

De Oranje-international was naar eigen zeggen niet bezig met de historische 8-2 nederlaag van vorig jaar. "Tijdens de wedstrijd niet, maar 0-3 thuis is ook niet echt een heel lekkere uitslag.."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws