Veel druk op Kompany, maar trainer ziet positieve evolutie bij RSC Anderlecht

Veel druk op Kompany, maar trainer ziet positieve evolutie bij RSC Anderlecht

10-09-2021 15:18
9

Voor het eerst sinds lang mag RSC Anderlecht nog eens voor een vol stadion spelen. Zondag spelen de Brusselaar tegen KV Mechelen. Een wedstrijd die gewonnen moet worden na een matige seizoensstart. Dat beseft ook Vincent Kompany.

Anderlecht kende een aantal lastige weken, met onder andere de uitschakeling in Europa. "Het is eigenlijk al een aantal jaar een moeilijke periode voor de club", zegt Kompany op zijn persconferentie vrijdag. "Daarom zijn we een traject aan het bewandelen, en dat ging nooit makkelijk zijn."

Een analyse wil hij nog niet maken van zijn ploeg, maar Kompany ziet wel al een goede evolutie. "De match in Genk was, op de uitslag na, zeker niet zo slecht. De jongens zetten stappen, en die zullen resultaten opleveren. Dat weet ik", klinkt het.

Toch moeten er punten gesprokkeld worden en ook resultaten geboekt worden. Gebeurt dat niet, dreigt de druk op Kompany nog wat groter te gaan worden. Toch vreest Kompany niet. "Ik ben er echt niet mee bezig, integendeel. Mijn doel is net om meer druk te creëren, vooral in positieve zin. Een bekerfinale, een kwalificatiematch voor de Champions League,... dààr werk ik al mijn hele leven naartoe. En daar gaat nu eenmaal druk mee gepaard", besluit hij.