Meer dan ooit vinden meisjes de weg naar ons voetbal: recordaantal inschrijvingen

Meer dan ooit vinden meisjes de weg naar ons voetbal: recordaantal inschrijvingen

04-09-2021 13:53
5

De populariteit van voetbal kent al lang geen grenzen meer. Van oudsher is 's werelds grootste sport voornamelijk een mannenzaak, maar steeds meer vinden ook vrouwelijke liefhebbers de weg naar het voetbalveld. Die tendens kan de Koninklijke Belgische Voetbalbond maar al te goed staven met cijfers.

De KBVB heeft zelfs een record aan te kondigen, meldt het zelf met gepaste trots op haar website. Voor het seizoen 2021-2022 zijn in totaal 42.291 meisjes ingeschreven bij een Belgische voetbalbclub; nooit eerder lag dat aantal zo hoog. Ter vergelijking merkt de bond op dat er in 2011 zo'n 21.000 meisjes aangesloten waren. In een decennium tijd is dat aantal met andere woorden verdubbeld.

Stefan Verheyen, Grassroots Manager bij Voetbal Vlaanderen, ziet een gelijkaardige evolutie in het noordelijke gedeelte van het land. "De coronaperiode heeft de groei wat afgeremd. Maar sinds maart 2021 is het aantal nieuwe voetballende jongens en meisjes in Vlaanderen terug op een normaal niveau. Sinds 2014 sloten er in de maanden april en mei in Vlaanderen nog nooit zoveel meisjes aan", spreekt ook Verheyen van een record.