Engeland-statement na vermeende apengeluiden: 'Zullen FIFA vragen naar te kijken'

Engeland-statement na vermeende apengeluiden: 'Zullen FIFA vragen naar te kijken'

Gepubliceerd: vrijdag 3 september 2021 om 07:20vr 03-09-2021 om 07:20

De FA wil dat de FIFA onderzoek doet naar vermeend racisme in de richting van de Engelse internationals. Hongaarse fans zouden apengeluiden gericht aan Raheem Sterling en Jude Bellingham hebben gemaakt tijdens het treffen met Engeland.

De wedstrijd tussen Hongarije en Engeland eindigde in 0-4 voor de bezoekers, mede door een goal en assist van Sterling. Na de wedstrijd brengt de FA een statement naar buiten over mogelijk racisme tijdens het duel. 'Het is erg teleurstellend om te horen over discriminerende acties richting een aantal van onze spelers', schrijft de bond. 'We zullen de FIFA vragen om hiernaar te kijken. We blijven onze spelers en staf steunen in ons gezamenlijke doel om racisme aan te kaarten en te laten stoppen.'

Sky Sports meldt dat fans in de Puskás Aréna 'sporadisch' apengeluiden maakten, voornamelijk wanneer Sterling aan de bal was. Het medium meldt dat ook Bellingham het mikpunt was van de toeschouwers.

Bondscoach Gareth Southgate wist aanvankelijk niet van de racistische spreekkoren richting zijn spelers. "We waren ons er niet van bewust aan de zijlijn", vertelt hij. "Ik weet niet of de spelers op het veld dat wel waren. We moeten hopen dat we racisme kunnen blijven tegengaan. Niet alleen in het voetbal, maar in de hele samenleving." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws