Vroeg schrikmoment, maar Rode Duivels winnen toch vlot van Estland

02-09-2021 22:31 Laatste update: 22:45
39

De Rode Duivels hebben zoals verwacht de drie punten gepakt in het duel tegen Estland. Ondanks een vroeg tegendoelpunt won onze nationale ploeg toch met duidelijke 2-5 cijfers van de Baltische ploeg.

Estland begon met een bijzonder defensieve formatie aan de wedstrijd en leek vooral op een gelijkspel te gaan speculeren. Na een foute inspeelpass van Alexis Saelemaekers wist de thuisploeg echter al bijzonder snel te profiteren en kwam het vroeg op voorsprong.

Een flinke tik voor de Rode duivels, die meteen moesten achtervolgen en nu helemaal tegen een blauwe muur kwamen te staan. Het balbezit voor onze Rode Duivels was ook duidelijk: 80% in het voordeel van de Belgen, maar de grote kansen bleven uit. Breien, breien en zoeken.

Dat zoeken leverde uiteindelijk ook op. Halfweg de eerste helft zette Vanaken, die zich goed herpakte, zijn foutje bij het openingsdoelpunt recht en kopte hij na een voorzet van Eden Hazard de 1-1 in doel.

Lukaku bracht de Rode Duivels niet veel later op voorsprong, maar het begin van het einde was het absoluut niet voor Estland. De thuisploeg ging op zoek naar een nieuwe gelijkmaker en kreeg zelfs enkele kansen. De Rode Duivels hadden ook nog steeds flink wat balbezit, maar weinig kansen. Tot de rust bleef het 1-2.

Een tweede helft en een nieuwe kans voor de Rode Duivels om toch te overtuigen. Makkelijk was het niet, al kon er nog steeds worden gerekend op een sterke Lukaku. Hij had slechts enkele meters ruimte nodig om er 1-3 van te maken. Bij Estland was de wil daarop helemaal gebroken. De Rode Duivels gaven geen meter meer toe, Witsel maakte er 1-4 van.

Een samenscholing van de Esten rond de zestien wist de Rode Duivels niet af te stoppen en ondanks de vele wissels werd er toch nog gescoord door nota bene invaller Thomas Foket. Het werd 1-5 en daar leek het ook bij te gaan blijven. In het slot konden de Esten toch nog prikken en werd het 2-5.