Brys neemt het op voor Dewaest: De perceptie die mensen hebben is fout

Brys neemt het op voor Dewaest: "De perceptie die mensen hebben is fout"

02-09-2021 21:46
1

Oud-Heverlee Leuven haalde in het slot van de transferperiode toch nog verdedigende versterking in huis. Zo werden Sébastien Dewaest en Cenk Özkacar in huis gehaald. Een duo waar trainer Marc Brys zeer over te spreken is.

"Dewaest en Özkacar lieten al heel mooie dingen zien", geeft hij aan op de webstek van OHL. Met Dewaest haalde OHL ook een opvallende naam in huis. Brys is bijzonder tevreden met zijn komst. "Ik hou erg van de speelstijl van Sébastien. Hij speelt met ballen aan zijn lijf en is daarnaast gewoon een oerdegelijke centrale verdediger."

Hier en daar wordt Dewaest weleens omschreven als een wilde speler, maar dat ziet Brys helemaal niet. "De perceptie die mensen van hem hebben, is overigens heel fout. Hij pakte zondag op Antwerp pas zijn eerste rode kaart uit zijn carrière", geeft hij aan.

Ook met Olympique Lyon-huurling Özkacar is Brys bijzonder tevreden. "Özkacar is echt een openbaring voor mij. Een heel talentrijke speler die over een goede lange bal beschikt en helemaal openbloeit bij ons", besluit Brys.