Clement wordt niet gespaard na nederlaag Club Brugge: 'Mea culpa zou mogen'

Clement wordt niet gespaard na nederlaag Club Brugge: 'Mea culpa zou mogen'

30-08-2021 14:30
30

Club Brugge heeft zondag geen al te beste beurt gemaakt. Het ging met zware 6-1 cijfers onderuit tegen KAA Gent en kende een bijzonder moeilijke namiddag. Ook Philippe Clement kreeg achteraf flink wat kritiek.

De coach besloot om verrassend met de jonkies Noah Mbamba (16) en Ignace Van der Brempt (19) aan de partij te beginnen. Een keuze die niet al te best uitpakte en waar hij nu ook kritiek voor krijgt. 'Dacht hij echt dat een jongen van 16 jaar (en een gast van 19 jaar die niet op zijn best is als centrale verdediger zouden volstaan om de rivalen van AA Gent af te stoppen', schrijft men bij Het Nieuwsblad.

Een keuze die volgens het dagblad ook deels voor de makke mentaliteit en het uiteindelijke verlies van zijn ploeg heeft gezorgd. 'Door voor zo'n experimentele defensie te kiezen, geef je als trainer onrechtstreeks aan dat het wel zal loslopen. Dat moet een impact hebben gehad op de rest van het team.'

Mea culpa
Ook bij Het Laatste Nieuws spreekt men van 'een rare opstelling', maar wordt vooral zijn communicatie achteraf bekritiseerd. De beslissing om zijn anciens niet te sparen, wordt hem dan ook niet in dank afgenomen. 'Clement doet dat wel vaker: zijn spelers voor de bus gooien - dat deed hij vorig seizoen ook eens', schreef men.

Dat Clement de fout niet bij zichzelf zocht, werd dan ook hard aangepakt. 'Af en toe een ridderlijke mea culpa zou op zijn plaats zijn', gaf men nog aan.