Strijdend RSC Anderlecht gaat in het slot onderuit na goal van debutant Ugbo

29-08-2021 20:24
148

KRC Genk is met de schrik vrij gekomen tegen RSC Anderlecht. De Brusselaars kregen kansen op doelpunten, raakten twee keer de paal, maar gingen onderuit tegen de Limburgers. In het slot hielp debutant Iké Ugbo Genk aan de 1-0 overwinning.

Na de Europese uitschakeling had RSC Anderlecht iets recht te zetten en moest het een goed resultaat boeken tegen KRC Genk. Vincent Kompany rekende daarvoor onder andere op Anouar Ait El Hadj, die opnieuw een kans kreeg.

Het werd alvast een leuk wedstrijdbegin, met kansen aan beide ploegen. We kregen twee ploegen die duidelijk op zoek gingen naar de overwinning en daar ook enkele kansen uit wisten te puren. Junya Ito kreeg de eerste écht grote kans op dat openingsdoelpunt, maar mikte naast.

Daarop was het toch vooral Anderlecht, dat steeds meer ruimte kreeg, dat aanspraak maakte op dat doelpunt. Taylor Harwood-Bellis raakte de paal, Benito Raman werd net voor rust nog gestopt door Jhon Lucumi en we gingen met een 0-0 gelijkspel de rust in.

Kompany vond dat er nog beterschap in zat bij Anderlecht en greep bij de rust in. Joshua Zirkzee werd naar de kant gehaald en bracht nieuwkomer Christian Kouamé op het veld. De spits liet wel enkele mooie dingen zien, maar echt tot grote kansen kwam hij niet. Ook Genk kwam beter in de wedstrijd en gaf Anderlecht nog maar weinig ruimte.

Vanuit het niets kwam er op het uur dan toch dé mogelijkheid op die 0-1. Kouamé kreeg de bal tot bij Benito Raman, die oog in oog stond met Maarten Vandevoordt. De duidelijk vermoeide Raman trapte echter naast en over doel. Kans verkeken, al had het 0-1 moeten staan.

Een kwartier voor tijd alweer Harwood-Bellis, alweer de paal. Pech voor de jonge Brit. Anderlecht maakte wel aanspraak op dat openingsdoelpunt, maar kreeg het niet. Ook aan de overzijde probeerde Genk nog tot dat verlossende doelpuntje te komen en was Theo Bongonda – die een onzichtbare wedstrijd speelde – er bijzonder dicht bij met een kopbal. Hij kwam Hendrik Van Crombrugge tegen, die met een schitterende redding mee hielp de nul te houden.

We leken af te stevenen op een gelijkspel, maar in het slot kwam daar toch verandering in. Kristian Thorstvedt kreeg de bal tot bij Iké Ugbo, de invaller chipte de bal over Van Crombrugge en zorgde zo voor de overwinning van KRC Genk.