'Nilis waagt het erop en zet eerste pasjes als hoofdcoach in Tweede Amateurklasse'

'Nilis waagt het erop en zet eerste pasjes als hoofdcoach in Tweede Amateurklasse'

29-08-2021 11:36
2

Op zijn 54e acht Luc Nilis de tijd rijp om op eigen benen te staan. Voor het eerst gaat de gewezen scherpschutter aan de slag als hoofdtrainer. Dat doet hij in de Tweede Amateurklasse bij Belisia SV.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Nilis een overeenkomst gevonden om de rol van T1 over te nemen bij de Limburgse fusieclub. Op de website van Belisia valt daar voorlopig wel geen bevestiging van te lezen. Tot op heden was Wim Hayen er de coach, hij begon in juni ook aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nu zou Nilis zijn functie dus overnemen.

Zo zet Nilis zijn allereerste stapjes als hoofdtrainer. De voorbije jaren deed hij wel al ervaring op, onder meer bij VVV en PSV. Daar was hij ook enkele jaren aan de slag als spitsentrainer. RSC Anderlecht leek hem diezelfde rol aan te bieden, maar op het einde van de onderhandelingen kwam er een kink in de kabel. Daarop ging Nillis aan de slag bij Vital Borkelmans, als assistent-bondscoach van Jordanië.

In juni besliste de Jordaanse voetbalbond de samenwerking met haar technische staf echter stop te zetten. Sindsdien kon Nilis op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die lijkt hij nu gevonden te hebben bij Belisia.