'Ajax wil Neres deze transferperiode verkopen, twee clubs concreet voor Onana'

'Ajax wil Neres deze transferperiode verkopen, twee clubs concreet voor Onana'

29-08-2021 11:11
1

Ajax doet er alles aan om David Neres nog deze transferperiode te verkopen. De Braziliaan valt buiten de boot, nu Steven Berghuis de overstap heeft gemaakt van Feyenoord naar Ajax. Voor Andre Onana zijn twee clubs concreet.

Dat meldt Ajax-watcher Mike Verweij in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. "Bij Neres ging het verhaal dat Lyon geïnteresseerd zou zijn, maar dat zijn ze niet meer", zo begint Verweij. "Er zijn wel wat andere clubs die geïnformeerd hebben. Erik ten Hag wil Neres er best bij houden, maar de club wil hem verkopen. Ajax wil twintig miljoen en een percentage op de doorverkoop, met wat bonussen. Ajax doet echt alles om hem nog te slijten voor het einde van de transfermarkt."

De Onana-kwestie wordt ook besproken in de podcast. De doelman zou deze transferperiode nog een stap kunnen maken. "Over Onana is er best goed nieuws voor Ajax", aldus Verweij. "Er zijn twee clubs die redelijk concreet voor hem zijn. Ajax moet hem eigenlijk deze periode verkopen, anders krijgen ze er niets of veel minder voor. Ik denk dat Ajax echt hoopt dat Onana onderdak vindt bij een andere club."

Valentijn Driessen haakt in op het mogelijke vertrek van Onana en vindt dat Ajax een vervanger zou moeten halen. "Stekelenburg, Pasveer en Gorter... Gorter doet het goed bij Jong Ajax, maar is hij al klaar om bij Ajax 1 te keepen? Als ik Stekelenburg tegen FC Twente zie... En Pasveer ken je van Vitesse. Dat zijn geen keepers die Ajax even door de Champions League slepen."