Brys rekent tegen Antwerp mogelijk al op 'geheim wapen' De Sart bij OHL

Brys rekent tegen Antwerp mogelijk al op 'geheim wapen' De Sart bij OHL

28-08-2021 16:30
0

Oud-Heverlee Leuven staat zondag voor een zware match tegen Royal Antwerp FC. De Leuvenaren trekken richting de Bosuil en doen dat mogelijk ook met een oude bekende van Antwerp: Alexis De Sart.

De middenvelder speelde dit seizoen nog voor Antwerp, maar koos uiteindelijk voor een uitleenbeurt richting OHL. Zondag kan hij al meteen debuteren tegen zijn moederclub. "Het zou zeker kunnen dat ik Alexis meepak naar de Bosuil", zegt coach Marc Brys op de webstek van OHL.

Brys is ook enorm blij met de komst van De Sart, die goede testen heeft afgelegd. "Hij is een heel slimme gast, heel talentrijk ook. Hij zal zorgen voor goede infiltraties en scherpe balveroveringen. Ik verwacht dat hij het team veel bijbrengt. Hij kan de drie posities aan centraal op het middenveld. Of ik met hem heb gepraat over Antwerp? Ja, uiteraard", aldus Brys.

Voor De Sart was er geen plek meer bij Antwerp na de komst van Priske, die bij The Great Old voor ander voetbal zorgde. "Sinds de komst van Priske speelt Antwerp meer vanuit de beweging, met hoge backs en lopende spelers die een belangrijke rol vertolken", klinkt het.

Een groot verschil dus met het voetbal van Frank Vercauteren vorig seizoen. Door onder andere de komst van Radja Nainggolan en Alhassan Yussuf was de rol van De Sart bij Antwerp ook helemaal uitgespeeld. Nu moet hij bij OHL zien te overtuigen, mogelijk zondag al.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie