Mooie doelpunten, veel spanning en geen winnaar in KV Kortrijk - KV Mechelen

27-08-2021 22:40
13

KV Kortrijk en KV Mechelen hebben in het onderlinge duel geen winnaar gevonden. De bezoekers kwamen wel op een dubbele voorsprong, maar gaven die in de tweede helft nog uit handen. Het werd 2-2.

Zowel KV Kortrijk als KV Mechelen hadden een goede week achter de rug en wisten op de afgelopen speeldag te overtuigen. Twee ploegen met vertrouwen dus, wat voor een leuke partij beloofde te zorgen.

KV Mechelen kwam het best uit de startblokken en wist voor het eerst te dreigen via Mrabti en Walsh. Een doelpunt viel er niet, maar enkele minuten later was het toch raak. Een knap doelpunt van Nikola Storm bracht Malinwa, al was er even twijfel over buitenspel. De VAR greep echter in en keurde het doelpunt toch goed.

Een flinke vertrouwensboost voor KV Mechelen, dat de partij daarop niet meer uit handen gaf. Net na het openingsdoelpunt was het dicht bij die tweede treffer, maar het was wachten op alweer Storm die in de negentiende minuut met zijn tweede van de avond voor de dubbele voorsprong zorgde. Voor KV Kortrijk leek het daarmee al boeken toe. De Kortrijkzanen zochten nog naar een antwoord, maar dat kwam er voor de rust niet.

In de tweede helft begon KV Kortrijk met een ander gezicht aan de partij en kreeg het zelfs enkele goede mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Doelman Coucke stond echter goed te keepen en hield de 0 op het scorebord. Dat deed hij echter niet voor lang, want in minuut 55 kwam dat Kortrijk-doelpunt r toch na een heerlijke pegel van D'Haene.

KV Kortrijk bleef ook hevig zoeken naar die – ondertussen verdiende – gelijkmaker, al had het moeilijk om nog die laatste goede pass te vinden. Een kwartier van tijd kwam die er dan toch en zorgde Gueye voor de gelijkmaker. Een verdiende 2-2. Beide ploegen zochten uiteindelijk nog naar een winnende derde treffer, maar vonden die niet. Het bleef bij het gelijkspel.