OFFICIEEL: OHL neemt Marokkaanse centrale verdediger van Villarreal over

OFFICIEEL: OHL neemt Marokkaanse centrale verdediger van Villarreal over

27-08-2021 18:08

Oud-Heverlee Leuven heeft de komst van Sofian Chakla bekendgemaakt. De 27-jarige Marokkaanse verdediger komt over van het Spaanse Villarreal en tekent een contract voor drie seizoenen.

OHL hoeft geen transfersom te betalen. “Sofian Chakla komt transfervrij over van Villareal en zal onze verdediging versterken. Hij is een echte duelverdediger die hoofdzakelijk centraal in de defensie acteert. Zijn gezonde ambitie, drive en defensieve sterkte zijn kwaliteiten die we nu toevoegen aan onze kern”, zegt technisch directeur Wim De Corte op de webstek van de Leuvenaars.

De centrale verdediger kijkt uit naar zijn nieuw avontuur op de Belgische velden. “Ik ben erg blij dat ik bij OH Leuven mijn carrière een nieuwe wending kan geven. Ik bekeek een aantal wedstrijden van OHL en zag daarin dat het team aanvallend voetbal brengt in een sterke competitie.”

“Het speelt met drie achterin. Dat systeem ben ik gewend van bij Getafe en de nationale ploeg van Marokko. De Jupiler Pro League heeft in Spanje trouwens best een goede naam omdat er fysiek sterke spelers actief zijn die ook nog eens op technisch vlak meer dan behoorlijk uit de voeten kunnen.”

“Ik haat verliezen en ben dan ook heel competitief ingesteld. Ik hoop mijn team zo snel mogelijk goede diensten te kunnen bewijzen. Uiteraard heb ik wat wedstrijdritme nodig om naar mijn beste niveau toe te groeien, maar ik ben in principe klaar om te spelen. Met de nationale ploeg van Marokko speelde ik onlangs twee wedstrijden en in de voorbereiding pikte ik twee partijen mee met Villarreal”, aldus Chakla.