Vertonghen getrakteerd op fluitconcert door PSV-fans: 'Kon je verwachten'

Vertonghen getrakteerd op fluitconcert door PSV-fans: 'Kon je verwachten'

24-08-2021 23:45
3

Jan Verthongen keerde dinsdagavond met Benfica terug in Nederland. De Rode Duivels kwam vlak na rust in het veld en werd door het Eindhovense publiek getrakteerd op een fluitconcert. Vertonghen kan er na afloop wel om lachen.

Vertonghen, in het verleden actief voor Ajax, komt na de wedstrijd tegen PSV met een grote lach voor de camera van RTL 7. "We wisten van tevoren dat het 50/50 zou worden. We hebben in de thuiswedstrijd al ervaren dat PSV een hele goede ploeg is", vertelt Vertonghen. 

Het zag er na dertig minuten spelen goed uit voor PSV, toen Benfica-verdediger Lucas Veríssimo zijn tweede gele kaart pakte. "Als je na dertig minuten met zijn tienen komt, wordt het lastig", aldus Vertonghen. "Op de een of andere manier speelde het misschien in ons voordeel. Wij konden rond onze zestienmeter verdedigen en zij hadden niet de stootkracht om er doorheen te komen. Al hebben ze natuurlijk wel de kans gehad om die voorsprong te pakken."

PSV probeerde het in de slotfase met opportunistisch voetbal, maar daar lag Benfica niet wakker van. "PSV heeft spelers die goed zijn in de ruimte. Omdat de ruimte rond de zestien klein werd, was het alleen maar beter voor ons. De voorzetten vonden we wel prima, we hadden meer kracht in de lucht."

Dat Vertonghen bij het betreden van het veld getrakteerd werd op een fluitconcert, kan hij wel mee leven. "Ik heb hier natuurlijk al een aantal pittige wedstrijden meegemaakt, een aantal akkefietjes met de PSV-aanvallers. Dit kon je dus verwachten", zo sluit hij lachend af.