OFFICIEEL: Beerschot zorgt voor primeur met eerste Boliviaan ooit in Eerste Klasse

OFFICIEEL: Beerschot zorgt voor primeur met eerste Boliviaan ooit in Eerste Klasse

24-08-2021 10:00

K. Beerschot V.A. heeft een primeur voor het Belgische voetbal in petto. Met Ramiro Vaca Ponce loodst het voor het eerst in de geschiedenis van de Jupiler Pro League een Boliviaan naar het hoogste niveau. De kleine spelmaker komt over van The Strongest, een club uit zijn thuisland.

Met een filmpje op het eigen Twitter-kanaal kondigt Beerschot de komst van Vaca officieel aan. De 22-jarige middenvelder heeft op het Kiel een contract ondertekend tot medio 2024. Bij The Strongest was hij een vaste waarde in het eerste elftal, waar hij sinds 2018 voor opdraaft. In 87 competitiewedstrijden voor die club trof Vaca twaalf keer raak.

Eerder werd Vaca omschreven als een 'type-Hernan Losada', een omschrijving die ongetwijfeld als muziek in de oren klinkt van de Beerschot-aanhang. Bovendien beschikt de Boliviaan ondanks zijn jonge leeftijd al over de nodige ervaring, met zeven wedstrijden in de Copa Libertadores en twaalf caps als A-international.

Peter Maes zal zich in de handen wrijven met de komst van Vaca, want op aanvallend vlak kan Beerschot best wat vers bloed gebruiken. Na vijf speeldagen dragen De Ratten de rode lantaarn in de JPL, met één pover puntje. Vooral voorin knelt het schoentje: Beerschot scoorde tot nu toe nog maar vier keer.