'Atlético slaat toe en haalt nieuwe spits voor 30 miljoen euro op in Bundesliga'

'Atlético slaat toe en haalt nieuwe spits voor 30 miljoen euro op in Bundesliga'

23-08-2021 15:14
3

Atlético Madrid gaat in de laatste week van de transferperiode nogmaals de portemonnee trekken. De 22-jarige Braziliaan Matheus Cunha van Hertha BSC moet de nieuwe spits in het team van Diego Simeone worden.

Volgens het Duitse Sky heeft Atlético Madrid een principe-akkoord bereikt met Hertha BSC over de komst van Cunha. Met de transfer is ongeveer 30 miljoen euro gemoeid, klinkt het. Helemaal rond is het nog niet.

Het Everton van technisch directeur Marcel Brands zou op het laatste moment geprobeerd hebben om de Cunha-transfer te kapen, maar de Braziliaan verkiest La Liga boven de Bundesliga.

Als alles volgens plan verloopt, stapt Cunha over enkele dagen op het vliegtuig naar Madrid voor een medische keuring. Aansluitend zal hij zijn handtekening zetten onder een vijfjarig contract. Atlético betaalde deze zomer ook al 35 miljoen euro voor Rodrigo De Paul van Udinese.

Hertha BSC nam Cunha anderhalf jaar geleden voor 18 miljoen euro over van RB Leipzig. De aanvaller maakt acht competitiegoals voor de club uit Berlijn. Deze zomer won hij met Brazilië goud op de Olympische Spelen.