Club-aanwinst Nsoki verschiet van JPL: Dit heb ik nog nooit meegemaakt

Club-aanwinst Nsoki verschiet van JPL: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt"

21-08-2021 17:00
17

Dat de Jupiler Pro League een fysiek loodzware competitie is, is geen geheim. Voor buitenlanders is het soms dan ook schrikken bij hun eerste weken in ons land. Zo ook voor Club-Brugge aanwinst Stanley Nsoki.

Nsoki kwam enkele weken geleden aan in Brugge nadat de 22-jarige Fransman eerder actief was in de Ligue 1 bij PSG en Nice. "Die eerste wedstrijd tegen Union was toch schrikken", laat de aanwinst zich uit tegenover Het Nieuwsblad. "Die intensiteit, dat had ik nog nooit meegemaakt. Ook niet in Frankrijk", aldus een verbaasde Nsoki.

"De Belgische competitie is natuurlijk geen topcompetitie zoals de Spaanse of de Engelse maar het heeft me wel verrast. Blijkbaar is het hier elke week zo, dat is voor mij toch even een aanpassing", vervolgt Nsoki.

Het zijn overigens niet enkel de wedstrijden die zwaar zijn, ook de trainingen wegen door. "Ik zit helemaal kapot na de training. Ik heb enkele vrienden die nu de Belgische competitie volgen omdat ik er speel. Ze belden mij en vroegen of het altijd zo intensief is. Ik vertelde ze dat ze eens een training moesten bekijken", lacht de Fransman. "Ik vind deze stap dan ook een stap vooruit, zeker niet achteruit."