OFFICIEEL: RSC Anderlecht vindt nieuwe spits en haalt Kouamé bij Fiorentina

OFFICIEEL: RSC Anderlecht vindt nieuwe spits en haalt Kouamé bij Fiorentina

21-08-2021 14:01 Laatste update: 14:05
19

Na lang zoeken heeft RSC Anderlecht dan toch die nieuwe spits beet. Het trekt Christian Kouamé aan, die overkomt van het Italiaanse Fiorentina. Hij wordt voor één seizoen gehuurd, zonder aankoopoptie.

Dat meldt Anderlecht via de officiële kanalen. De Ivoriaanse aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd. Net zoals bij Joshua Zirkzee wist paars-wit geen aankoopoptie te bedingen in het huurcontract. In principe keert hij na het seizoen dus terug naar Fiorentina.

Kouamé moet bij Anderlecht voor doelpunten gaan zorgen. De aanvaller bracht zijn hele voetbalcarrière door in Italië en werd opgeleid bij Sassuolo, Prato en Inter. In 2017 trok hij naar Serie B-club Citadella, waar hij met elf doelpunten in veertig partijen indruk wist te maken. Hij debuteerde een jaar later in de Serie A voor Genoa, maar wist zich niet door te zetten. Ook bij Fiorentina, dat elf miljoen euro voor hem betaalde, brak hij nog niet door.

Nu hoopt hij bij Anderlecht het voetbalgeluk opnieuw te kunnen vinden. Op zijn debuut wordt het echter nog even wachten. In principe is hij nog niet speelgerechtigd voor de Europese wedstrijd tegen Vitesse en ook de partij van dit weekend komt te vroeg.