OFFICIEEL: Standard haalt middenvelder Rafia van Juventus U23

OFFICIEEL: Standard haalt middenvelder Rafia van Juventus U23

18-08-2021 12:05 Laatste update: 12:45
1

Standard heeft de komst van Hamza Rafia officieel bevestigd. De 22-jarige middenvelder wordt overgonomen van Juventus U23.

Standard geeft op haar site aan dat het de aanvallende middenvelder tot het einde van het seizoen zal huren. Hierbij heeft het ook de optie om hem aan het einde van het seizoen te kopen. Hoewel Rafia nog niet zijn debuut vierde in de Serie A, heeft hij wel al elf interlands voor Tunesië gespeeld.

Rafia werd door Juventus in 2019 overgenomen van Olympique Lyon B. Bij Juventus kwam de middenvelder voornamelijk uit voor het U23 elftal. Hij heeft één keer mogen invallen bij het eerste elftal welke direct belangrijk was. De 22-jarige scoorde de winnende goal tegen Genoa CFC waarna Juventus door kon bekeren in de Coppa Italia.

Wanneer Rafia zich bij de selectie zal aansluiten is nog niet duidelijk. Standard speelt vrijdag al tegen KV Oostende voor de competitie. Deze wedstrijd zal waarschijnlijk nog te vroeg komen voor de 22-jarige middenvelder. Standard staat momenteel zevende in de Jupiler Pro League met zeven punten. Dit zijn maar twee punten minder dan de koplopers van de competitie.