Dominant KAA Gent klopt KV Mechelen met 2-0 in de Ghelamco Arena

15-08-2021 17:47
13

Zondag bekampten KAA Gent en KV Mechelen elkaar in de Ghelamco Arena. Uiteindelijk was het de thuisploeg die won en de Mechelaars puntenloos naar huis terugstuurde. Het werd 2-0 na doelpunten van Michael Ngadeu Ngadjui en Nurio Fortuna

Gent nam de wedstrijd meteen in handen en kon Malinwa relatief makkelijk afhouden. De thuisploeg versierde enkele mooie kansen, maar op een doelpunt was het wachten tot minuut 28. Ngadeu was mee ten aanval getrokken op en hoekschop en ramde de bal zonder vertwijfeling in het dak van het doel. Gent bleef het spel domineren, maar kon de voorsprong niet meer uitbreiden voor rust.

Na de rust gingen de Buffalo's verder op hun elan. Ze namen de regie van het spel in handen en konden ook enkele kansen afdwingen. Scoren leek echter niet te lukken en zo bleef het spannend. Die spanning nam Nurio in minuut 93 weg. Na een snelle counter kreeg Nurio de 2-0 op een presenteerblaadje aangeboden. Hij twijfelde niet en verzekerde Gent van de overwinning.