Engelse pers beoordeelt Arsenal-debuut van Sambi Lokonga: 'Klassevol'

Engelse pers beoordeelt Arsenal-debuut van Sambi Lokonga: 'Klassevol'

14-08-2021 09:10
6

Albert Sambi Lokonga verliet RSC Anderlecht in het tussenseizoen voor Arsenal FC. Vrijdagavond maakte de middenvelder zijn debuut voor The Gunners op het veld van Brentford FC. Ondanks de nederlaag zag de Engelse pers een degelijk debuut van Sambi.

TeamTalk gaf de gewezen Anderlecht-middenvelder een zeven op tien voor zijn Arsenal-debuut. 'Leek zich bijzonder thuis te voelen in de Premier League tijdens een klassevol debuut. Kalm, onder controle en altijd de bal opeisend', klinkt het.

Sambi Lokonga straalde meteen rust uit zoals hij ook bij Anderlecht speelde, dat merkte The Mirror op. 'Hij zag er solide uit. Hij was niet onder de indruk van de atmosfeer en ontsnapte aan de druk van Brentford met knappe bewegingen.'

Niet iedereen was echter positief, want The Sun besloot om Sambi slechts een vier te geven. 'Bijzonder stil tijdens zijn Premier League-debuut. Leek telkens een halve seconde te traag voor het hoge tempo. Werd ook niet geholpen door het voorbeeld dat zijn partner Granit Xhaka zette', klinkt het streng.

Tot slot was ook Evening Standard lovend voor de Arsenal-middenvelder. 'Aangezien het zijn debuut in de Premier League was, hield de jonge middenvelder zich vrij goed staande. Hij liet een paar knappe gingen zien en geeft Arsenal-fans hoop voor de toekomst.'