OFFICIEEL: Tucic heeft genoeg gezien in Leuven en kiest voor Japans avontuur

OFFICIEEL: Tucic heeft genoeg gezien in Leuven en kiest voor Japans avontuur

12-08-2021 11:24

Prachtige stad, Leuven, maar Milan Tucic heeft het er wel gezien. De Sloveense aanvaller van Oud-Heverlee Leuven staat aan de vooravond van een heus avontuur. Hij zet zijn loopbaan namelijk verder in Japan.

Het is OHL dat het nieuws de wijde wereld instuurt. Tucic heeft een contract ondertekend bij Hokkaido Consadole Sapporo, een club uit de Japanse J1 League. Daar hoopt de 24-jarige spits een nieuw impuls te geven aan zijn carrière. Overigens loopt bij Consadole Sapporo nog een oude Leuvense bekende rond, de Thaïse doelman Kawin Thamsatchanan.

Met zijn transfer komt er een einde aan een periode van twee jaar bij OH Leuven. In de zomer van 2019 werd de Vlaams-Brabantse hoofdstad het decor voor het eerste buitenlandse verhaal van Tucic, die in zijn thuisland indruk had gemaakt bij Rudar, met vijftiencompetitietreffers. In Leuven kwam hij zelfs in Eerste Klasse B nauwelijks aan de bak.

Afgelopen seizoen volgde dan ook een uitleenbeurt aan NK Bravo uit Ljubljana. Die bekende lucht deed Tucic blijkbaar deugd, want in achttien wedstrijden maakte hij er tien doelpunten. Die cijfers hebben ze in het Verre Oosten ook gezien.