Tuchel wrijft zich al in de handen met Lukaku: Hij is het profiel dat we zochten

Tuchel wrijft zich al in de handen met Lukaku: "Hij is het profiel dat we zochten"

10-08-2021 09:00

Hoewel de transfer nog niet officieel rond is, verheugt Thomas Tuchel zich nu al op een samenwerking met Romelu Lukaku. De Duitser gelooft dat de Rode Duivel de ontbrekende schakel kan vormen in zijn aanvallende radarwerk.

"Hij is het profiel dat we zochten", geeft Tuchel aan in een interview voor Sky Sports. "Hij speelt graag met de rug naar doel, houdt de bal bij en creëert zo ruimte voor andere spelers, zoals Kai Havertz, Timo Werner en Christian Pulisic, die rond hem kunnen spelen. Dat soort profiel hebben we voorlopig nog niet." Vorig seizoen nam Werner vaak op zijn eentje de honneurs waar in de punt van de aanval, maar dat pakte niet altijd even goed uit, ondanks eindwinst in de Champions League.

Tuchel benadrukt verder dat de deal rond Lukaku nog niet helemaal in kannen en kruiken is. Zelfs als er nog een onverwachte kink in de kabel zou komen, zal Chelsea er alles aan doen om een gelijkaardig soort spits in huis te halen. De Chelsea-coach noemt het "de oplossing" voor zijn elftal. Ook Lukaku hield bij zijn medische proeven nog een slag om de arm. Hij zou binnenkort communiceren.