Genk is al weken goed aan het spelen en is daar eindelijk voor beloond'

"Genk is al weken goed aan het spelen en is daar eindelijk voor beloond'

09-08-2021 11:49

De kop is eraf voor KRC Genk! Na enkele goede prestaties zonder resultaat zetten de troepen van John van den Brom zaterdagavond KV Kortrijk opzij (1-2). Volgens Jacky Mathijssen zal dat mentaal voor een belangrijk klik zorgen bij de Limburgers.

"Genk is al weken goed aan het spelen en is daar eindelijk voor beloond", reageert de huisanalist van Het Belang van Limburg op de Genkse driepunter. Zoals gewoonlijk liepen het balbezit en de aanvallende combinaties uitstekend. Deze keer kreeg de vicekampioen ook "loon naar werken", omschrijft Mathijssen. Dat de twee Genkse treffers uit stilstaande fases vielen, nochtans een achilleshiel de voorbije weken, zal extra deugd doen. "Hoe meer aandacht je aan zo'n probleem gaat besteden, hoe erger het wordt", geeft Mathijssen een tip mee aan van den Brom.

"Maar het feit dat ze nu zelf op die manier scoren, in blessuretijd, op verplaatsing en tegen een nog ongeslagen ploeg, dat moet de hele groep een gigantische boost geven. Het zou zomaar een kantelmoment kunnen zijn", voorspelt Mathijssen. Zelfs de best voetballende ploeg heeft op tijd en stond nood aan een reeks overwinningen, klinkt het. Anders zakt het niveau vroeg of laat toch weg.

De zege in het Guldensporenstadion geeft Genk ook een noodzakelijke impuls aan vertrouwen voor het terugduel tegen Shakhtar Donetsk. "Dinsdag zal blijken of Shakhtar Donetsk een maatje te groot is of niet. Wellicht wel, het is een ploeg met bijzonder veel technisch vermogen, efficiëntie en maturiteit", geeft Mathijssen Genk niet al te veel kans. Een uitschakeling hoeft echter "geen ramp" te betekenen, gezien de Europa League een welgekomen vangnet biedt. Daar zou Genk meteen mogen aantreden in de poulefase.