VP 11: Topclubs komen op toerental, Frey is een fenomeen

VP 11: Topclubs komen op toerental, Frey is een fenomeen

09-08-2021 10:00 Laatste update: 10:04
4

Speeldag 3 van de nieuwe competitie is afgewerkt. De topclubs groeien stilaan naar hun beste vorm, al is er ook plaats voor spelers van kleinere ploegen in ons nieuwe elftal. 

Romo overleeft storm
OH Leuven kon zondag een puntje pakken tegen Sporting Charleroi. Doelman Rafael Romo werd verschillende keren onder vuur genomen, maar stond pal. De poulain van coach Marc Brys beschaamt het vertrouwen van zijn coach zelden of nooit.

Driemansdefensie
In de verdediging toonde Daniel Munoz zijn veerkracht bij KRC Genk. Na een zwakke match tegen Shakhtar Donetsk mocht hij opnieuw starten. Deze keer deed hij het wél goed en maakte hij zelfs het winnende doelpunt.

Bij Anderlecht mocht Hannes Delcroix opdraven. Delcroix was vorig seizoen een rots in de branding tot zijn blessure. Nu pikt hij de draad op en speelde hij een secure match tegen Seraing. Arthur Theate is nog altijd niet weg bij KV Oostende en speelde in het midden van alle transferperikelen een knappe wedstrijd tegen KAA Gent.

Passing troef
Op het middenveld zetten we deze keer geen breker, maar houden we de bal mooi in de ploeg. Stef Peeters is daar de geknipte man voor. De centrale pion van Eupen zorgde ook nog voor een goal een een assist. Charles De Ketelaere had minder geluk. Hij raakte het doelhout, maar was wel veruit de beste man bij Club Brugge.

Ook Mike Trésor liet zich weer zien met twee perfect aangesneden corners bij KRC Genk. Hij zorgde zo mee voor de overwinning en is duidelijk een extra wapen voor de Limburgers. Dan blijft nog Lior Refaelov over, die op zijn 35ste nog de beste man was in het team bij Anderlecht.

Wie anders dan Frey?
Een spits die vijf goals maakt in één match, die kan natuurlijk niet doorbreken in dit team. Wat een prestatie van Michael Frey bij Antwerp. Makhtar Gueye scoorde 'maar' één goal, maar het was wel de winnende voor KV Oostende.

Verder scoorden Denis Undav en Zinho Gano nog twee goals. We kiezen deze keer voor die laatste omdat hij ook qua werkkracht een uitblinker was voor Zulte Waregem. Gano zou wel eens dé toptransfer kunnen worden van Essevee.