Van den Brom: Heel lang getoond dat KRC Genk minstens gelijkwaardig was

Van den Brom: "Heel lang getoond dat KRC Genk minstens gelijkwaardig was"

03-08-2021 23:00
3

Bij KRC Genk blikt men met gemengde gevoelens terug op de nederlaag tegen Shakhtar Donetsk. De Limburgers verloren met 1-2, maar zagen ook dat er meer inzat tegen de Oekraïense topploeg.

"We hebben heel lang getoond dat we minstens gelijkwaardig waren", begon trainer John van den Brom bij VTM. "We kregen de gewenste voorsprong en we wisten dat Shakhtar goeie spelers heeft. Dat hebben ze laten zien, maar daardoor hebben ze niet gewonnen."

Toch gaf Genk de voorsprong nog uit handen, mede door een penaltyfout van Daniel Munoz. "We hebben onszelf tekort gedaan. Ze hadden een strafschop nodig en bij de 1-2 stonden we te slapen. Dat zijn de wetten van het internationale voetbal en dat heb ik ook tegen mijn groep gezegd", aldus de Nederlander.

Toch was Van den Brom ook positief en zag hij ook mogelijkheden voor de terugwedstrijd in Oekraïne. "We hebben nog een kans om het goed te maken", ging Van den Brom verder. ""Dat wordt zwaar, maar ik zie genoeg dingen waar we verder mee kunnen. Het is nu minder dan fiftyfifty, ja, ook al leek 1-1 me meer terecht", besloot hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie