OFFICIEEL: Anderlecht vindt nieuwe spits in gehuurde Zirkzee van Bayern

OFFICIEEL: Anderlecht vindt nieuwe spits in gehuurde Zirkzee van Bayern

03-08-2021 19:04 Laatste update: 19:14
8

Witte rook uit het Astridpark! Joshua Zirkzee moet de nieuwe spits van RSC Anderlecht worden. Hij komt op huurbasis over van grootmacht Bayern München.

De overgang van Zirkzee hing al even in de lucht, maar nu hebben zowel Anderlecht als Bayern de deal ook bevestigd. Zoals verwacht komt de Nederlander voor één jaartje over via een leenconstructie zónder aankoopoptie. Naar verluidt ondernam paars-wit nochtans verwoede pogingen om een verlengd verblijf bespreekbaar te maken, maar daar wilde de Beierse Rekordmeister niet van weten.

Zirkzee lijkt dus nog een toekomst te hebben bij Bayern, maar moet in Brussel weer naar zijn beste vorm toegroeien. Na een stormachtige doorbraak twee jaar geleden viel het even stil rond de aanvaller. Een eerdere uitleenbeurt aan Parma bracht geen zoden aan de dijk, mede vanwege enkele lichamelijke ongemakken. 

Anderlecht heeft zo eindelijk haar langverwachte centrumaanvaller beet. De voorbije weken kon Vincent Kompany niet meteen op een gelijkaardig profiel rekenen, op de overbodige Isaac Kiese Thelin na. De komst van Zirkzee hoeft overigens niet te betekenen dat Anderlecht het hier bij laat; er kan zomaar nog een spits bijkomen.