Geen goud voor Antwerp en Miyoshi, Japan verliest in extra tijd van Spanje

03-08-2021 15:42

Voor Japan en Koji Miyoshi zit er dan toch geen gouden medaille in op de Olympische Zomerspelen van Tokyo. Voor Japan zit het toernooi er bijna op, na een nederlaag in de halve finales tegen Spanje.

Miyoshi begon op de bank bij de Japanners en zag zijn ploegmaats een zenuwslopende partij afwerken. De Spanjaarden waren de beteren en hadden ook de beste kansen, maar wisten niet te scoren. Na negentig minuten voetballen stond het nog steeds 0-0 en moesten er verlengingen worden gespeeld.

Daarin kreeg Miyoshi de kans om zich te tonen en viel hij in minuut 91 in voor Takefusa Koba. Voor de flankaanvaller van Royal Antwerp FC en zijn landgenoten liep het echter fout af. In minuut 115 wist Marco Asensio te scoren en zorgde hij zo voor de overwinning van de Spaanse U23.

Daardoor is Japan uitgeschakeld op de Olympische Spelen, maar maakt het nog steeds kans op een bronzen medaille. Daarvoor moeten de Japanners op 6 augustus winnen van Mexico, dat eerder op de dag verloor van Brazilië. De wedstrijd voor de gouden medaille wordt een dag later afgewerkt.