Advocaat (73) verbijstert: Ik kan er met mijn gezond verstand niet bij

Advocaat (73) verbijstert: "Ik kan er met mijn gezond verstand niet bij"

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 13:51zo 01-08-2021 om 13:51

Johan Derksen en René van der Gijp snappen hélemaal niks van Dick Advocaat. De 73-jarige trainer kan het niet laten en gaat proberen Irak naar het WK van 2022 in Qatar te loodsen. De opmerkelijke move valt compleet verkeerd bij zijn 'vrienden' van Veronica Inside.

"Ik kan er met mijn gezond verstand niet bij", reageert Van der Gijp in de zaterdaguitzending van De Oranjezomer. "Wat moet je in zo'n land? Hij gaat dan wel niet in dat land zitten (Advocaat blijft in Nederland wonen, red.), maar je bent bondscoach, je vertegenwoordigt zo'n land. Hij vertegenwoordigt nu Irak, dat een soort verderfelijk systeem heeft. Dat doe je toch niet?"

"Wat bezielt je?", vervolgt een stomverbaasde Gijp. "Hij heeft alles: een huis, een vrouw, een boot... Guus Hiddink werd bondscoach van Curaçao. Oké, dan zit je nog in veertig graden. Dan ga je daar lekker met je vrouw heen voor een maandje, maar Irak, man... Daar wil je nog niet dood gevonden worden."

Derksen probeert zich te verplaatsen in Advocaat, die de laatste weken regelmatig aanschoof in de uitzendingen van De Oranjezomer. "Het is naïviteit. Dick leeft in de wereld van voetbal. Ik denk dat Dick niet eens weet wat er in Irak speelt. Maar dat is tegenwoordig heel eenvoudig: je googelt Amnesty International en dan heb je alle mensenrechtenschendingen op een rijtje. Ieder normaal mens bedenkt zich dan."

"Het kan niet zo zijn dat hij voor het geld gaat, want hij bulkt al van het geld. Wat je daar ophaalt is een soort bloedgeld", gaat Derksen verder. "Ik mag die man ontzettend graag, het is een beetje een vriend van ons, maar hij valt nu echt van zijn sokkel. Dit had hij niet kunnen doen. Alles wat hij heeft opgebouwd, breekt hij af met deze daad. Een fatsoenlijk mens gaat nu niet geld verdienen in Irak."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Irak

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws