De Glazen Bal van VP’s fanbase: welke club valt straks door de mand volgens jou?

De Glazen Bal van VP’s fanbase: welke club valt straks door de mand volgens jou?

Gepubliceerd: woensdag 21 juli 2021 om 09:30wo 21-07-2021 om 09:30

Laatste update: donderdag 22 juli 2021 om 08:00do 22-07-2021 om 08:00

Vrijdag start het JPL seizoen 2021 – 2022. Hoe gaat het nieuwe seizoen volgens de VoetbalPrimeur.be-lezers verlopen? Dat kunnen jullie de komende dagen kenbaar maken. In dit artikel behandelen we de topschutter van aankomend seizoen. Ook onze redactie waagt zich aan een pronostiek.

Vorig seizoen introduceerde VoetbalPrimeur.be haar Glazen Bal. Toen gaf elke redacteur zijn voorspelling van het nieuwe seizoen. Helaas, midden in onze voorbeschouwingen gingen we van zestien naar achttien ploegen, waardoor we op het einde niet helemaal konden terugblikken op onze voorspellingen. Zo slecht deden we het trouwens niet. Op één redactielid na had iedereen de kampioen goed. Ook in de degradatiestrijd kregen heel wat redactieleden gelijk. 

Maar dat was vorig jaar. Dit jaar doen we het iets anders. In de komende dagen voorspelt de redactie van VoetbalPrimeur.be als één man de volgende zaken: de topschutter, de laatste vier in de stand, de tegenvaller van het seizoen, de verrassing van het seizoen en de vier ploegen die Europees halen inclusief de kampioen. Elke dag belichten we één onderwerp. In de reacties mogen jullie dan laten weten of jullie het met ons eens zijn of niet. En natuurlijk mogen jullie jullie voorspellingen voor het seizoen 2021 – 2022 achterlaten. 

In dit derde deel van onze Glazen-Bal-reeks gaan we op zoek naar een club die behoorlijk ondermaats zal scoren. Wie valt er vies tegen, ondanks de eerder hoge verwachtingen die er momenteel heersen? 

Enkele kandidaten
Nieuwe bezems vegen schoon, die uitdrukking geldt net zozeer voor clubs die een verse trainer hebben aangesteld. Neem nu Royal Antwerp FC. Brian Priske liet er meteen een goede indruk na en mocht dankzij grote baas Paul Gheysens ook al enkele fraaie versterkingen verwelkomen. Hier en daar wordt The Great Old zelfs naar voren geschoven als een uitdager voor Club Brugge, maar wie zegt dat de mayonaise (meteen) zal pakken? Die vlieger gaat ook op voor andere ambitieuze clubs met een nieuwe T1, zoals K. Beerschot V.A. Sporting Charleroi.

Een zoektocht naar een hoofdcoach, die queeste is Zulte Waregem al tijden niet meer de beurt gevallen. Vorige maand viel er echter groot nieuws te rapen aan de Gaverbeek: clubicoon Francky Dury kapt ermee aan het einde van de komende jaargang. En dus zal Essevee alles in het werk stellen om haar trouwe dienaar uit te zwaaien in schoonheid. Toch past de fusieclub maar best op, want zo versterkt lijkt de spelersgroep niet. Als het bestuur een afscheid in mineur wil uitsluiten, levert het best nog een kleine inspanning.

En zelfs bij de groteren der Belgisch grondgebied doemen veel vraagtekens op. Dan denken we in de eerste plaats aan Standard Luik, een logische kandidaat in dit lijstje gezien de financiële malaise op Sclessin. Een ingesteldheid van ‘we doen ons best en we zien wel wat er uit de bus komt’ kan echter ook positieve effecten hebben … Bij RSC Anderlecht is de balans misschien wel het moeilijkst: de ambities reiken ver (zo hoort het ook), maar is er wel voldoende kwaliteit aanwezig? De kansloze 0-2-nederlaag in de galamatch tegen Ajax moet een wake-up-call zijn. Als paars-wit geen kemel wil schieten, lijkt een straffe diepe spits geen overbodige luxe.

VP’s tegenvaller: KV Oostende
Ondanks enkele ‘rivalen’ sleept KVO de bedenkelijke eretitel in de wacht van ‘Grootste tegenvaller in 2021-2022’. In de eerste plaats dreigen de kustjongens uiteraard slachtoffer te worden van hun eigen succes. Vorig seizoen was immers een onverwachte voltreffer, met dank aan de geweldige Alexander Blessin en een half dozijn jeugdige revelaties. Terwijl die eerste nog steeds rondloopt aan zee, zijn die laatste stilaan allemaal met de noorderzon verdwenen. Jelle Bataille, Andrew Hjulsager, Fashion Sakala en straks waarschijnlijk ook Arthur Théate: het ballonetje liep wel heel snel leeg daar in Oostende.

Dankzij de Amerikaanse overnemers beschikt KVO wel over de slagkracht om terug te slaan op de transfermarkt, maar voorlopig vielen er nog niet al te veel rijpe appels uit de kast. Met Alfons Amade (Hoffenheim), Zech Medley (Arsenal FC) en Kenny Rocha Santos (AS Nancy) meerden weliswaar drie gelijkaardige profielen aan in de Oostendse haven, de vraag is of Blessin ook dit seizoen een hecht elftal weet te smeden, nu hij toch weer vanaf nul dreigt te moeten herbeginnen. Hoogstwaarschijnlijk heeft de Duitser zich zijn tweede jaar in Oostende zelf ook wat anders voorgesteld, te meer omdat hij enkele aantrekkelijke aanbiedingen naast zich had neergelegd. KVO past toch maar beter op haar tellen opdat het niet prompt vergooit wat het de voorbije maanden heeft opgebouwd …

Nu is het aan jou! Welke club zie jij tegenvallen het komende seizoen? Laat het ons weten via de poll en de reacties.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws