Nmecha eist meteen zijn stekje op bij Wolfsburg: Mijn lievelingspositie is spits

Nmecha eist meteen zijn stekje op bij Wolfsburg: "Mijn lievelingspositie is spits"

Gepubliceerd: dinsdag 20 juli 2021 om 20:30di 20-07-2021 om 20:30

Lukas Nmecha gaat komend seizoen de strijd aan om een basisplek bij VfL Wolfsburg. De spits, die na een uitleenbeurt aan RSC Anderlecht overkomt van Manchester City, geeft aan dat trainer Mark van Bommel hem via de telefoon heeft overtuigd om bij Wolfsburg te komen spelen.

Nmecha (22) maakte zowel bij Anderlecht als op het EK U21 bij Duitsland indruk. Op dat toernooi maakte hij enkele belangrijke doelpunten, die uiteindelijk naar Duitse eindwinst leidden. Van augustus 2019 tot januari 2020 speelde hij al op huurbasis voor Wolfsburg, maar toen kwam hij nauwelijks aan spelen toe. Nmecha verwacht dat dit onder Van Bommel anders zal zijn.

"In mijn eerste periode was dat niet optimaal geregeld", vertelt Nmecha in gesprek met BILD. "Maar ik heb nu met de trainer gesproken, hij wil me hier echt hebben. Dat was de vorige keer misschien niet helemaal het geval. De trainer heeft me uitgelegd wat hij met me wil. Van Bommel heeft me via de telefoon overtuigd."

Nmecha geeft aan dat hij het vertrouwen voelt bij Wolfsburg. "Directeur Marcel Schäfer heeft altijd in mijn talent geloofd. Met trainer Oliver Glasner (die nu voor de groep staat bij Eintracht Frankfurt, red.) was het zo dat hij niet veel wisselde. Ik kan wel zeggen dat wij niet de beste vrienden waren."

Maar voor welke positie is Nmecha gehaald? In de spits bij Wolfsburg staat met Wout Weghorst een geduchten concurrent. "Ik kan in de aanval overal spelen. Maar de trainer weet dat spits mijn lievelingspositie is", sluit Nmecha af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws