Fans van Club Brugge maken verschil: Intimideren en de ref beïnvloeden

Fans van Club Brugge maken verschil: "Intimideren en de ref beïnvloeden"

19-07-2021 13:45
27

Club Brugge sleepte afgelopen zaterdag de Supercup in de wacht. Volgens Jacky Mathijssen hadden de fans een erg belangrijk aandeel daarin. De aanhang van Club toonde zich bijzonder fanatiek. 

"De terugkeer van de supporters zal zijn invloed hebben", aldus Mathijssen bij Het Belang Van Limburg. "De clubs met een grote, luidruchtige aanhang gaan in eigen huis ongetwijfeld meer punten pakken. Club Brugge op kop. Daar speelt het publiek altijd zijn rol. De tegenstanders intimideren, de ref beïnvloeden. Ze gaan daar minder punten laten liggen dan vorig seizoen."

Club kan hier veel voordeel uit halen. "Je zag daar zaterdag al de eerste signalen van. Toen Genk op voorsprong klom, was er onmiddellijk een reactie. Niet alleen van de elf op het veld, ook van de tribunes. Uiteraard kan je dat alleen maar toejuichen. Supporters horen bij het voetbal."

In totaal mochten ongeveer 10.000 supporters de match tegen KRC Genk bijwonen. Het stadion was dus niet eens half gevuld, maar toch lieten de fans zich al aardig gelden.