Club Brugge denkt aan ruwe diamant: Harder en scherper geworden

Club Brugge denkt aan ruwe diamant: "Harder en scherper geworden"

15-07-2021 07:30
10

Club Brugge wordt gelinkt aan Koni De Winter. De negentienjarige verdediger speelt momenteel bij de beloften van Juventus en valt vooral op door zijn kwaliteiten in de opbouw. 

Jacky Mathijssen kent De Winter nog van zijn periode bij de nationale U19. "Ik herinner mij Koni De Winter ook als een jongen met een erg goeie crosspass in de voeten", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "We speelden toen met een driemansdefensie en ik weet nog dat we hem bij de selectie hebben gehaald omdat zijn voetballende kwaliteiten erg goed van pas kwamen. Ik ben benieuwd om te zien hoe hij zich gaat ontwikkelen in het volwassenenvoetbal."

In Italië is hij ook een veel betere verdediger geworden, beweert zijn neef en zaakwaarnemer Hans Arbyn. "Aan zijn verdedigende kwaliteiten was er aanvankelijk nog wat schaafwerk. Vroeger was hij soms nog iets te braaf, maar de laatste jaren heeft hij op dat vlak wel stappen gezet en is hij harder en scherper geworden. Niet onlogisch als je mag trainen met mannen als De Ligt, Bonucci en Chiellini."

De Winter heeft bij Juventus wel nog een contract tot 2024. Juventus zou vijf miljoen euro willen voor hem én een terugkoopclausule in het contract opnemen. Het is maar de vraag of Club kan leven met die laatste voorwaarde.