Club Brugge verliest in doelpuntrijke oefenwedstrijd van FC Utrecht

13-07-2021 20:00 Laatste update: 20:05
41

Club Brugge verloor dinsdag met 2-4 in een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht. Voor Blauw-Zwart scoorden Mats Rits en Lynnt Audoor.

Nadat RSC Anderlecht 1-1 gelijkspeelde tegen FC Utrecht, kon ook Club Brugge niet winnen van de Eredivisie-club. Iets voorbij het halfuur kwamen de Bruggelingen op achterstand. Het was Remco Balk die Utrecht op 0-1 zette. Dat was ook de score aan de rust. Na de pauze werd er heel wat meer gescoord.

In minuut 51 zorgde Mats Rits voor de gelijkmaker. In twee keer wist hij het net te vinden na een voorzet van Charles De Ketelaere. Op het uur werden er maar liefst tien nieuwe spelers het veld ingestuurd door Philippe Clement. Onder hen jonkies Ignace Van der Brempt, Maxim De Cuyper, Cisse Sandra en Ibe Hautekiet.

In minuut 66 kwam Utrecht opnieuw op voorsprong via Djevencio Van der Kust. Elf minuten later was het opnieuw raak voor de Nederlanders: Nadat Noah Mbamba een overtreding beging in het strafschop gebied, maakte Anastasios Douvikas er 1-3 van vanop de stip. In minuut 81 milderde Lynnt Audoor tot 2-3, maar vijf minuten later maakte Simon Gustafson er 2-4 van. Daar bleef het bij en zo is de generale repetitie van Club voor de Super Cup-finale tegen KRC Genk geen goede.