Paintsil scoort punten bij Van den Brom: Op meerdere posities inzetbaar

Paintsil scoort punten bij Van den Brom: "Op meerdere posities inzetbaar"

12-07-2021 11:45 Laatste update: 11:48

KRC Genk speelde afgelopen zaterdag gelijk tegen FC Groningen. Na afloop van de wedstrijd was Van den Brom kritisch, maar ook lovend over enkele spelers. Zo deed hij zijn zegje over Paintsil in Het Belang van Limburg.

Paintsil startte op de bank, maar verving Dessers na een uur. Zes minuten later was het al prijs. Hij tikte de 1-1 voorbij de doelman van Groningen. Zijn tweede doelpunt in drie wedstrijden, en dat had ook Van den Brom gezien: “Hij heeft mij positief verrast. Met zijn loopacties in de diepte, met zijn verrassende bewegingen”, zei hij na afloop van de wedstrijd.

Paintsil werd vorig seizoen uitgeleend aan het Turkse Ankaragücü. Daar scoorde hij 11 keer in 33 wedstrijden. De winger lijkt terug opgenomen te worden in de Genkse selectie. 

Zaterdag speelde hij zowaar in de diepe spits, een andere positie dan we van hem gewend zijn, maar de Genk-coach ziet dat anders: “Dat hij in principe geen diepe spits is? Vind je? Hij is op meerdere posities inzetbaar, zoals veel andere jongens bij ons. Maar als hij die spitspositie zo invult, is dat een bijkomende optie”, aldus Van den Brom.