Chiellini moest tot uiterste gaan tegen België: Vooral in slotkwartier afgezien

Chiellini moest tot uiterste gaan tegen België: "Vooral in slotkwartier afgezien"

09-07-2021 11:27
4

Nog twee keer slapen en dan gaat Italië op zoek naar de tweede Europese titel uit haar roemrijke geschiedenis. Zondag om 21u wacht Engeland in een ongetwijfeld kolkend Wembley. In de kwartfinale schakelde La Squadra onze Rode Duivels uit, helaas. Giorgio Chiellini blikt nog even kort terug op die wedstrijd.

De ouderdomsdeken van de Italianen, met zijn 36 jaar straks de nestor in de EK-finale, had het niet onder de markt tegen de Rode Duivels. "Een zware match met die aanvalslinie. Vooral in het slotkwartier hebben we afgezien", tekent Sporza op uit de mond van Chiellini. Toch ging Italië volgens hem verdiend door. "Wij hadden de wedstrijd beter onder controle."

Nadien ging ook Spanje voor de bijl, weliswaar pas na strafschoppen. Chiellini geeft toe dat zijn ploeg daar "tot het gaatje" is moeten gaan. Dat zal zondagavond ongetwijfeld opnieuw moeten. Engeland geraakte de voorbij wedstrijden immers steeds meer in vorm, met dank aan de steun van Wembley uiteraard. 

Als Italië zondag de oppergaai verovert, zou dat de bekroning zijn van een indrukwekkende carrière. Twee jaar terug had Chiellini daar zelfs niet van durven dromen. De aanstelling van Roberto Mancini veranderde echter veel. "Toen hij het in het begin over de Europese titel had, dachten we dat hij gek was", lacht de mandekker. Zondagavond weten we of die gek het bij het rechte eind had.