Barcelona maakt volgende transfer wereldkundig: 15 miljoen euro naar Camp Nou

Barcelona maakt volgende transfer wereldkundig: 15 miljoen euro naar Camp Nou

06-07-2021 13:25

FC Barcelona is verlost van Junior Firpo. De 24-jarige linksback maakt de overstap naar Leeds United, bevestigen de Spaanse en Engelse club dinsdagmiddag.

Barcelona ontvangt 15 miljoen euro van Leeds en heeft een doorverkooppercentage van twintig procent bedongen. De transfer van Firpo hing al even in de lucht, nadat de vleugelverdediger werd gesignaleerd in Engeland.

Firpo maakte in 2019 de overstap van Real Betis naar Barcelona, maar een onverdeeld succes werd zijn verblijf in Camp Nou niet. In twee seizoenen speelde hij 41 wedstrijden. Leeds heeft Firpo voor vier seizoenen gecontracteerd.

Met het vertrek van Firpo geeft Barcelona een vervolg aan de massale uittocht in Catalonië: Trincão (Wolverhampton Wanderers, huur), Jean-Clair Todibo (OGC Nice, 8,5 miljoen), Konrad de la Fuente (3 miljoen, Olympique Marseille) en Matheus Fernandes (transfervrij) gingen hem de laatste dagen voor.

Barcelona is naarstig op zoek naar inkomsten om te kunnen voldoen aan de Spaanse salarislimiet van 160 miljoen euro, anders krijgt Lionel Messi geen nieuw contract en kunnen zomerversterkingen Memphis Depay, Sergio Agüero, Eric García en Emerson Royal niet ingeschreven worden.