Na zijn eerste selectie bij Anderlecht wisten we: hij is vertrokken

"Na zijn eerste selectie bij Anderlecht wisten we: hij is vertrokken"

06-07-2021 12:15 Laatste update: 12:28
5

Jérémy Doku was bij de Rode Duivels een revelatie op het EK. Zijn broer Jefferson is niet verrast. Bij Sport/Voetbalmagazine geeft hij aan dat hij rotsvast gelooft in het talent van de Rode Duivel.

"Na zijn eerste selectie bij Anderlecht wisten we: hij is vertrokken", vertelt Jefferson. "Hij heeft van het momentum geprofiteerd om zijn doorbraak te forceren. Die 'kleine man' weet wat hij wil en hij was ervan overtuigd dat het snel moest gaan. Soms moet het nog tot hem doordringen hoe goed hij is. Hij is redelijk streng voor zichzelf - wat op zich niet slecht is - maar als je op je negentiende mee mag naar een EK, dan heb je het niet slecht gedaan."

De transfer naar Rennes was een mooie nieuwe stap voor Doku. "De transfersom van 27 miljoen euro? Hij weet dat het veel geld is voor een jonge kerel, maar hij voelt geen stress. Ik ben dus niet verwonderd dat hij cool gebleven is ondanks alle aandacht. Hij twijfelt niet aan zichzelf en hij zal altijd met lef blijven voetballen. Hij wil op een dag een van de beste voetballers ter wereld worden en dan moet je wel met die instelling op een veld staan."

Doku wordt na een sterk EK al gelinkt aan nog grotere club. Zelfs Real Madrid en Bayern München kennen zijn naam goed.