Maehle bleef toen maar doorgaan, we hebben het hotel moeten bellen

"Maehle bleef toen maar doorgaan, we hebben het hotel moeten bellen"

04-07-2021 11:30 Laatste update: 11:36
2

Joakim Maehle heeft zich zaterdag weer laten zien op het EK. Met een magistrale assist was hij beslissend tegen Tsjechië. Pierre Denier, de teammanager van KRC Genk, weet al jaren waartoe Maehle in staat is. 

Vooral fysiek is Maehle bijzonder indrukwekkend. "Op winterstage in Benidorm heeft hij ooit eens geïmponeerd tijdens een beeptest. Toen alle spelers al gestopt waren, bleef Maehle maar doorgaan. Hij liep zeker nog vijf minuten alleen verder, wat bij die test ongelooflijk lang is. Ik heb toen naar het hotel moeten bellen om te zeggen dat we iets later kwamen eten. We spreken in Genk nog soms over dat moment", getuigt Denier in Het Belang Van Limburg.

Op het EK laat hij zijn talent nu opnieuw zien. "De wingbackpositie in een 3-4-3 is hem op het lijf geschreven, want hij doet niets liever dan zijn hele flank afdweilen. Door zijn talent en zijn prestaties wisten we dat hij niet voor altijd bij Genk zou kunnen blijven en ook Atalanta is nog niet zijn eindstation. Ik zeg niet dat hij er al meteen gaat vertrekken, maar er zal na dit EK toch veel belangstelling voor hem zijn", gelooft Denier.

KRC Genk mag sowieso nog hopen op een dikke transfer, want het heeft nog 12,5 procent van de rechten op doorverkoop. Maehle kan dus nog een mooie bonus opleveren.