Zwaar verlies voor Charleroi, Cercle Brugge haalt het van Zulte Waregem

02-07-2021 16:17 Laatste update: 20:00
1

Sporting Charleroi heeft de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen afgewerkt. Tegen Maccabi Haifi ging het met zware 6-1 cijfers onderuit.

Het zag er na 45 minuten voetballen niet slecht uit voor Charleroi, dat de eerst helft eindigde met een 1-1 gelijkspel. Mamadou Fall scoorde voor Charleroi, maar dat bleek het enige doelpunt van Charleroi te zijn tijdens de partij.

In de tweede helft ging de Israëlische topclub Maccabi Haifa erop en erover en werd Charleroi volledig opgepeuzeld. De Israëliërs scoorden maar liefst vijf keer en maakten er uiteindelijk een 6-1 eindstand van.

Opstellingen:
Charleroi eerste helft: Ngoua; Knezevic, Andreou, Wasinski; Lokembo, Hendrickx, Ilaimaharitra, Ribeiro Costa, Kayembe; Zaroury, Fall.
Charleroi 2e helft: Chiacig; Boukamir, Akbib, Goranov; Lokembo, Keita, Morioka, Tchatchoua, Gholizadeh; Benchaib (85e Ribeiro Costa), Descotte.

Zulte Waregem - Cercle Brugge (1-2)
Ook Zulte Waregem en Cercle Brugge hebben vrijdag nog een oefenpartij afgewerkt. De Bruggelingen kwamen via Vitinho op voorsprong, maar wisten die niet te behouden. Net voor rust zorgde Jelle Vossen vanop de stip voor de 1-1.

Na de rust kroonde Vitinho zich tot de grote uitblinker van de partij door zijn tweede van de wedstrijd te maken. Zulte Waregem kreeg daarop nog enkele goede kansen, maar wist niet meer te scoren. Het bleef 1-2.